Το δείπνο Καραμανλή – Σαμαρά μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Advertisement

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί παρακολούθησαν την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου και μετά δείπνησαν μαζί.

Το ενδιαφέρον στη ΔΕΘ επικεντρώνεται πρωτίστως στην ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά και στο παρασκήνιο με τα πολιτικά δείπνα στη συμπρωτεύουσα. 

Έτσι και εφέτος, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2022 συγκέντρωσε όλα τα φώτα και το παρών έδωσαν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Καραμανλής, που πρόσφατα είχε ταράξει τα νερά στη Νέα Δημοκρατία με την ηχηρή παρέμβαση του για τις υποκλοπές, αντάλλαξε χειραψία με τον κ. Μητσοτάκη. Και ο νυν πρωθυπουργός αναφέρθηκε (όχι ονομαστικά) στους δύο πρώην στην ομιλία του.

“Η τελευταία τριετία απέδειξε ότι αποτελεί μια πράγματι καινούργια σελίδα στη διαδρομή της χώρας.

Όχι απλά μία ακόμα παράγραφος σε ένα γνωστό αφήγημα. Αλλά ένα αληθινά διαφορετικό κεφάλαιο ενός διαφορετικού βιβλίου.

Advertisement

Οι δυνάμεις, συνεπώς, που άρχισαν να το γράφουν από κοινού, το καλοκαίρι του 2019, οφείλουν να ανασυνταχθούν. Και το ρεύμα της δημοκρατίας και της προόδου να συντονιστεί και πάλι. Παραμερίζοντας τις διαφορές, για να συναντηθούμε στις μεγάλες αλλαγές που τόσο χρειάζεται ο τόπος.

Γιατί η συντεταγμένη πορεία της πατρίδας στο αύριο προϋποθέτει τη συστράτευση του κοινωνικού μετώπου που την πιστεύει. Με πρώτη, ασφαλώς, την παράταξή μας, την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Έχουμε αποδείξει -το γνωρίζουν και οι κύριοι Πρόεδροι, και οι τέως Πρωθυπουργοί- το έχουμε κάνει πολλές φορές στη διαδρομή μας, ότι μπορούμε να υπερβαίνουμε τα ιδεολογικά μας όρια και να εκφράζουμε τις προσδοκίες των περισσότερων Ελλήνων”, ανέφερε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σαμαράς μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλιδειο δείπνησαν μαζί. Το πολιτικό «μενού» δεν έγινε γνωστό πάντως οι δύο πρώην πρωθυπουργοι έφαγαν ψαράκι και ψαρομεζέδες σε εστιατόριο στην περιοχή της Νέας Κρήνης.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement