Αποκάλυψη από την Milliyet: Ετοιμάζεται προσφυγικό κύμα, 70.000 άτομα στέλνει ο Ερντογάν

Advertisement

Στον απόηχο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν και τα ηχηρά μηνύματα προς την Άγκυρα, ο τουρκικός Τύπος απειλεί με νέο προσφυγικό κύμα.

Ειδικότερα, η τουρκική εφημερίδα, αναφέρεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σε γκρουπ στο Telegram και στο Facebook της Τουρκίας, τα οποία παρακολουθούν περίπου 70.000 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, στα οποία ετοιμάζονται ομάδες από 50 άτομα η κάθε μια για να ξεκινήσουν ένα νέο προσφυγικό κύμα. Τα γκρουπ αυτά βρίσκονται σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης και στόχος είναι να φύγουν από την Τουρκία.

«Ζήσαμε ήδη ένα προσφυγικό κύμα… Η είδηση χρειάζεται μεγάλη προσοχή» τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια στον Έβρο ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου 2020 όταν η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προχωράει μονομερώς στο άνοιγμα των συνόρων της προς την Ελλάδα για να περάσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες μετανάστες έφθασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου. Η διακίνηση έγινε μέσω λευκών λεωφορείων και ταξί.

Σημειώνεται πάντως ότι έκτοτε ο φράχτης του Έβρου έχει επεκταθεί και εξοπλιστεί με ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης της συνοριογραμμής.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement