Συρίγος για τη στέγαση των εκπαιδευτικών: Να το λύσουν οι δήμοι, μην περιμένουν όλοι το «κράτος-πατερούλη»

Advertisement

Το μπαλάκι στους δήμους πετάει ο υφυπουργός Παιδείας, Αγγελος Συρίγος για να λύσουν το στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών που έχουν μεταφερθεί σε νησιά και δεν βρίσκουν κατάλυμμα.

Οι καταγγελίες της ΟΛΜΕ είναι πολλές με τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίζουν πως σε νησιά στα οποία ο τουρισμός βρίσκεται ακόμα στο πικ, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη κ.α. δεν είναι εφικτό να βρουν κατάλυμμα ενώ τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά.

Ο υφυπουργός παιδείας φαίνεται όμως πως βρήκε τη λύση. Όπως είπε σε συνέντευξή του, οι δήμοι αυτών των περιοχών να παραδειγματιστούν από τον Δήμο Ύδρας που προσφέρει στεγαστικό επίδομα στους εκπαιδευτικούς.

Advertisement

«Όταν αναφερόμαστε στο εν λόγω πρόβλημα, μιλάμε για πολύ πλούσιους δήμους που βγάζουν αρκετά χρήματα από τον τουρισμό», ανέφερε.

«Ως εκ τούτου» συμπέρανε ο Υπουργός «τα προβλήματα αυτά καλό θα είναι να αντιμετωπίζονται από τις τοπικές κοινωνίες. Υπάρχει το παράδειγμα του Δήμου Υδρας που δίνει ένα σχετικό επίδομα. Ας έχουμε κατά νου ότι το κράτος πατερούλης δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα από την Αθήνα».

«Το ίδιο πρόβλημα άλλωστε αντιμετωπίζουν και τα Πανεπιστήμια. Υπάρχει επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες αλλά όπως είπαμε ας μην περιμένουμε το κράτος-πατερούλη να παρεμβαίνει συνεχώς».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement