BBC: Έγραψαν Πρίγκιπα διάδοχο της Ελλάδας τον Παύλο

Advertisement

Ο πρώην Διάδοχος της Ελλάδας Παύλος βρίσκεται στο Λονδίνο θα δώσει μεταξύ άλλων το «παρών» του στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Ο Παύλος είναι ο μεγαλύτερος γιος και το δεύτερο παιδί του Κωνσταντίνου Β’, του τελευταίου Βασιλιά της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973 και της συζύγου του, Άννας-Μαρί της Δανίας. Είναι παντρεμένος με την Μαρί-Σαντάλ, την Πριγκίπισσα της Ελλάδας.

Ο ίδιος βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή αφιερωμένη στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ. Εκεί αναφέρθηκε στη σχέση του με το Βρετανικό στέμμα αλλά και όπως δήλωσε μαζί με τη μητέρα του θα παραστεί στην κηδεία της Βασίλισσας κι αυτό διότι ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Advertisement

Ωστόσο το βρετανικό μέσο BBC, παρουσίασε τον πρίγκιπα Παύλο ως «Διάδοχο της Ελλάδας». Συγκεκριμένα ο τίτλος έγραφε: «Η αυτού εξοχότης, ο πρίγκιπας διάδοχος της Ελλάδας, Παύλος».

Φυσικά το περιστατικό δεν πέρασε αδιάφορο από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι έσπευσαν να «κράξουν» το βρετανικό μέσο.

«Κάποιος πρέπει να ενημερώσει το BBC ότι έχει καταργηθεί η μοναρχία στην Ελλάδα», είναι κάποιες από τις πολλές αντιδράσεις των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν είδαν τον τίτλο που επέλεξε το Βρετανικό μέσο ενημέρωσης για να παρουσιάσει τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο.

Advertisement

Μιλώντας για τη Βασίλισσα Ελισάβετ, ο 55χρονος Παύλος Γλύξμπουργκ τη χαρακτήρισε ως «έναν από τους πιο υπέροχους ανθρώπους όλων των εποχών».

Advertisement

«Η Βασίλισσα ήταν πάντα ένα πολύ ευγενικό άτομο με την οικογένειά μου. Τους γονείς μου τους φρόντισε πολύ καλά όταν φύγαμε από την Ελλάδα και ζήσαμε στην Αγγλία για χρόνια» πρόσθεσε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement