Μαργαρίτα Β΄της Δανίας: Η μακροβιότερη βασίλισσα στον κόσμο

Advertisement

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας είναι η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Ανέβηκε στο θρόνο της Δανίας σε ηλικία 31 ετών στις 14 Ιανουαρίου 1972.

Μάλιστα την εποχή της ενθρόνισής της, μόνο το 45% των Δανών ήταν υπέρ της βασιλικής οικογένειας ενώ σήμερα χαίρει την υποστήριξη άνω του 80% του πληθυσμού, σύμφωνα με τον «Guardian».

Είναι γνωστή για την καλλιτεχνική της φύση καθώς και για τη μανιώδη αγάπη της για το κάπνισμα. Η Μαργαρίτα η οποία έχασε τον σύζυγό της το 2018, πιστώνεται τον εκσυγχρονισμό πολλών πτυχών της μοναρχίας ενθαρρύνοντας μεταξύ άλλων το γάμο των γιων της με μη ευγενείς. Την επαινούν, επίσης, γιατί παρέμεινε απαλλαγμένη από σκάνδαλα.

Η βασίλισσα είχε δηλώσει στη σουηδική εφημερίδα «Expressen» ότι «σκοπεύω να παραμείνω στη θέση μου όσο ζω. Η αποστολή μου είναι ισόβια». Θεωρείται δεξιοτέχνης εικαστικός έχοντας εικονογραφήσει πολλά βιβλία και έχοντας εκθέσει έργα της σε μουσεία. Έχει επίσης εργαστεί ως σχεδιάστρια κοστουμιών και σκηνικών ενώ έχει μεταφράσει πολλά έργα όπως το «Όλοι οι άνθρωποι είναι θνητοί» της Σιμόν ντε Μποβουάρ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement