Θεσσαλονίκη-Ατύχημα με 8χρονη: Ποια είναι η κατάστασή της – Κλειστή παραμένει η παιδική χαρά (φωτ.)

Advertisement

Περισσότεροι από 4,5 μήνες έχουν περάσει από τότε που μία 8χρονη τραυματίστηκε σοβαρά σε παιδική χαρά, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης-Ποια είναι σήμερα η κατάσταση της ανήλικης-Τι συμβαίνει με την παιδική χαρά-Σε ποια φάση βρίσκεται η υπόθεση, που έχει πάρει εδώ και καιρό τη δικαστική οδό.

Σε δύο χειρουργεία υποβλήθηκε η 8χρονη, που είδε ένα από τα δάχτυλά της να αποκολλάται το απόγευμα της Πρωτομαγιάς του 2022, έπειτα από τον τραυματισμό της από παιχνίδι σε παιδική χαρά που βρίσκεται στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις εικόνες του GRTimes από την παιδική χαρά:

Advertisement

παιδική χαρά

Όπως μάλιστα αναφέρουν περίοικοι, «εδώ και καιρό δε βλέπουμε κανέναν να μπαίνει στην παιδική χαρά, η οποία έχει ερημώσει εντελώς. Αναρωτιόμαστε πότε θα ανοίξει και τί έχει συμβεί μέχρι τώρα.

Advertisement

Όλες οι είσοδοι της παιδικής χαράς φέρουν αλυσίδες και λουκέτα, προκειμένου να καθίσταται σαφές ότι απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο.

παιδική χαρά

Advertisement

παιδική χαρά

παιδική χαρά

Ποια είναι η κατάσταση της άτυχης 8χρονης

Στο GRTimes μιλά και η δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Κική Πακιρτζίδου, μεταφέροντας ότι «το παιδάκι είναι πλέον σε καλή κατάσταση. Από τον Μάιο και έπειτα, η 8χρονη υποβλήθηκε σε δύο χειρουργεία, προκειμένου να βγουν οι λάμες οι οποίες της είχαν τοποθετηθεί.

Advertisement

Πλέον έχει ξεκινήσει φυσικοθεραπείες για να επανακτήσει μέρος της λειτουργικότητάς του το δακτυλάκι της (θυμίζουμε ότι οι γιατροί συγκόλλησαν το δάχτυλο της ανήλικης παθούσης σε ένα χειρουργείο που κράτησε περίπου 6 ώρες), ενώ, τον ερχόμενο Ιανουάριο, θα επανεξεταστεί. Παράλληλα, θα ελέγχεται τακτικά η κατάστασή της».

Σύμφωνα πάντοτε, ωστόσο, με τη δικηγόρο της οικογένειας, «το παιδί είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο ψυχολογικά, ενώ, αν και έχει ξεκινήσει και πάλι η σχολική χρονιά, δεν μπορεί  καλά-καλά να γράψει».

Πού βρίσκεται η έρευνα της υπόθεσης

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη παιδική χαρά, όπως επίσης και άλλες 34, βρίσκονται στο στάδιο της ανακατασκευής από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Είχαν προηγηθεί οι σαρωτικοί έλεγχοι μετά το συγκεκριμένο ατύχημα τόσο από συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο όμως και από εταιρεία που εξειδικεύεται σε θέματα επιθεωρήσεων πιστοποιήσεων και διασφάλισης ποιότητας στις παιδικές χαρές.

Advertisement

Η αστυνομική και δικαστική έρευνα ωστόσο, από τις οποίες θα προκύψουν και οι απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και αν τυχόν υπήρξαν λάθη και παραλείψεις, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η δικογραφία που συντάχθηκε έχει “φύγει” από το Α.Τ. και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης».

Μιλώντας στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, τόνισε πως «οι εργασίες προκειμένου η παιδική χαρά να τεθεί ξανά σε λειτουργία για το κοινό, βρίσκονται σε εξέλιξη».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement