Ρωσία: Την Παρασκευή η επίσημη προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών

Advertisement

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα υπογράψει αύριο, Παρασκευή, διάταγμα για την προσάρτηση των τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Προηγήθηκε η διεξαγωγη των αυτοαποκαλούμενων δημοψηφισμάτων στις περιοχές Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, που έχουν καταγγελθεί ως παράνομα από την Ουκρανία και τη Δύση. Οι φιλορωσικές αρχές στις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες, οι οποίες ελέγχονται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου από τη Μόσχα, ανακοίνωσαν συντριπτικά ποσοστά υπέρ της προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία βάσει των δημοψηφισμάτων που διοργάνωσαν, αν και δεν πραγματοποιήθηκαν υπό ανεξάρτητη παρακολούθηση.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass που επικαλείται τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η τελετή υπογραφής για την ενσωμάτωση των νέων εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 15:00 ώρα Μόσχας.

Advertisement

Ο Ρώσος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει ειδική τελετή  στο Κρεμλίνο, μετά την οποία αναμένεται να δώσει μεγάλη ομιλία και να συναντηθεί με τους διορισμένους από τη Μόσχα διοικητές των ουκρανικών περιοχών, είπε ο Πεσκόφ.

Μόλις προσαρτηθούν οι περιοχές, η ηγεσία της Ρωσίας έχει δηλώσει ότι θα θεωρήσει τις επιθέσεις σε αυτά τα εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία ως άμεση επίθεση στη Ρωσία. Ανακοινώνοντας τα δημοψηφίσματα την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν απείλησε να απαντήσει με χρήση πυρηνικών όπλων εφόσον απειληθεί η εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement