Αυτή είναι η ολοκαίνουργια Honda CB 750 Hornet

Advertisement

Το 1998 παρουσιάστηκε η CB 600F Hornet, η οποία με την πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε σε μία εξαιρετικά δημοφιλή μοτοσικλέτα στην Ευρώπη. Η συμπαγής, γυμνή σιλουέτα της απεδείχθη λειτουργική στην πόλη, ενώ είχε ισχύ και ικανότητα χειρισμού που ενθουσίαζε οδηγικά τους αναβάτες.

Ο ολοκαίνουργιος κινητήρας της Hornet συγκεντρώνει μεγάλο μέρος της μηχανολογικής τεχνογνωσίας της ιαπωνικής εταιρείας. Ο κινητήρας είναι παράλληλος, δικύλινδρος με χωρητικότητα 755 κ.εκ., μέγιστη ισχύς 91.8 ίππων και ροπή 75Nm. Το βάρος με όλα τα υγρά της φτάνει τα 190 κιλά, ενώ η κορυφαία στην κατηγορία αναλογία ισχύος/βάρους είναι 0.36kW/κιλό ή 2.81κιλά/kW. Οι συμπαγείς 8βάλβιδες κυλινδροκεφαλές προέρχονται από τη Honda CRF.

Ο νέος κινητήρας περικλείεται από ένα εντελώς νέο ατσάλινο πλαίσιο το οποίο είναι εξαιρετικά ελαφρύ χάρη στη βελτιστοποίηση του πάχους και της ακαμψίας των ελασμάτων και των σωληνώσεων που το απαρτίζουν.

Advertisement

Για βέλτιστη ευελιξία και πληροφόρηση του αναβάτη, η ανάρτηση είναι ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41mm και πίσω αμορτισέρ με μοχλικό Pro-Link. Διπλές, τετραπίστονες δαγκάνες σταματούν ικανοποιητικά την μοτοσικλέτα, ενώ οι διαστάσεις των ελαστικών έχουν επιλεγεί ώστε να παρέχουν άριστα επίπεδα πρόσφυσης και ευελιξίας με πέλμα 120 χλστ. μπροστά και 160 χλστ. πίσω.

Στη μακροσκελή λίστα εξοπλισμού περίοπτη θέση έχει μία έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών που παρέχει με ευκρίνεια πληροφορίες και διαχείριση όλων των συστημάτων, καθώς και τη συνδεσιμότητα του συστήματος Honda Smartphone Voice Control για συσκευές Android και IOS. Όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, ενώ τα φλας υιοθετούν τις λειτουργίες αυτόματης ακύρωσης και περιλαμβάνουν επίσης και το σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης.

Η πρώτη άφιξη της CB750 Hornet αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιανουάριο 2023.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement