Μήνυμα ισχύος του Στρατηγού Φλώρου: Θα ανταποκριθούμε σε όποιο κάλεσμα της πατρίδας

Advertisement

Οι Ένοπλες Δυνάμεις εκπέμπουν ισχυρό μήνυμα αποτροπής και ισχύος προς πάσα κατεύθυνση – Το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου μετά την ολοκήρωση της άσκησης «Αλέξανδρος 2022».

Με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις και την ακραία ρητορική του καθεστώτος Ερντογάν, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεια δεν σταματούν να εκπαιδεύονται και να προετοιμάζονται σε όλη την ελληνική Επικράτεια για κάθε ενδεχόμενο.

Το ΓΕΕΘΑ έχει δώσει σαφείς εντολές για απόλυτη επαγρύπνηση στις ακριτικές μονάδες και τρόπους αντιμετώπισης οποιουδήποτε περιστατικού, με τους Αρχηγούς των Κλάδων να διαμηνύουν προς τα στελέχη πως απαιτείται ύψιστη ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο.

Advertisement
Είναι σαφές πως παρά το γεγονός ότι επί του πεδίου δεν υπάρχει κινητικότητα από τους Τούρκους, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια πού και πώς θα κάνει το επόμενο βήμα η Τουρκία και για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι να αντιδράσουμε σε κάθε σημείο και με κάθε τρόπο και μέσον.

Για το λόγο αυτό το ΓΕΕΘΑ, σχεδίασε και υλοποίησε την άσκηση «Αλέξανδρος 2022», η οποία ουσιαστικά προσομοίωσε συνθήκες ακραίας κρίσης με την Τουρκία, με τους Επιτελείς να βγάζουν πολύτιμα συμπεράσματα, να καταγράφουν ενδεχόμενες αδυναμίες και φυσικά να αναλύουν τρόπους αντιμετώπισης κάθε πιθανού σεναρίου.

Σε μήνυμά του μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «Αλέξανδρος – 22» ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στάθηκε στην υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, την εκπαίδευση, τη πειθαρχία και την ικανότητα διακλαδικής συνέργειας που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως τόνισε, οι αρετές αυτές «επιτρέπουν την εκτέλεση της αποστολής τους στο ακέραιο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, εκπέμποντας με αυτόν τον τρόπο ισχυρό μήνυμα αποτροπής και ισχύος προς κάθε κατεύθυνση».

Σημειώνεται ότι στην άσκηση συμμετείχε το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι επιπέδου τακτικού σχηματισμού, διοικήσεως και σμηναρχίας Μάχης, όπως και φορείς του κρατικού μηχανισμού, συγχαίρω θερμά το προσωπικό που συμμετείχε στην προετοιμασία, οργάνωση και εκτέλεση αυτής.

Advertisement

«Οι άμεσες, συντονισμένες και ουσιαστικές αντιδράσεις σας σε κάθε αναδυόμενη μέσω του σεναρίου της άσκησης απειλή, συμπεριλαμβανομένων νέων σύγχρονων απειλών που η εξέλιξη της τεχνολογίας και η συνεχώς μεταβαλλόμενη γεωπολιτική κατάσταση επιβάλλουν, ανέδειξαν για ακόμη μία φορά, τον υψηλό βαθμό επαγγελματισμού, ηθικού και προσήλωσης στο καθήκον των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» πρόσθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ενεργό συμμετοχή «των εφέδρων στις συνεξεταζόμενες με την άσκηση «Αλέξανδρος» τακτικές ασκήσεις άνευ στρατευμάτων επιστράτευσης των Γενικών Επιτελείων, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωση κυριολεκτικά του ελληνικού λαού στον «υπέρ βωμών και εστιών» αγώνα για την προάσπιση της πατρίδας».

«Είμαι περήφανος για όλους και όλες εσάς και απόλυτα βέβαιος για το μέλλον που χτίζεται με τη συνδρομή όλων μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ο ελληνικός λαός αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν, στο όποιο κάλεσμα της πατρίδας, όπως η ιστορία του ελληνικού έθνους επιβάλλει. Εγρήγορση. Ετοιμότητα. Προετοιμασία» επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναδεικνύοντας το τρίπτυχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement