Κολωνός: Απολογούνται 53χρονος και 42χρονος – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Advertisement

Το κατώφλι του 33ου τακτικού ανακριτή αναμένεται να περάσει λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης , ο Ηλίας Μίχος, ο άνθρωπος που κατηγορείται για τα ειδεχθέστερα εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα.

Έχοντας ήδη λάβει μία προθεσμία την περασμένη Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμάσει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς, ο 53χρονος πρόκειται να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για το βαρύτατο κατηγορητήριο που του έχει αποδοθεί.

Η λίστα των αδικημάτων, που τον βαραίνουν, είναι ιδιαίτερα μακριά.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του, κατηγορείται για:

Advertisement
  • βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση,
  • διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση,
  • διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, εμπορία ανθρώπων και νόμο περί όπλων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, ο κατηγορούμενος με κατάστημα στον Κολωνό εμφανίζεται για περίπου πέντε μήνες να βίαζε την ανήλικη, να την απειλούσε, να τη χτυπούσε και να την εξωθούσε στην πορνεία.

Μάλιστα, φέρεται για κάθε ραντεβού το καταβληθέν αντίτιμο να ανέρχεται από 50 έως 70 ευρώ, ενώ συγκέντρωνε την πελατεία του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απολογείται και ο 42χρονος

Φαίνεται πάντως πως η ανάκριση γύρω από αυτή την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, λόγω της σκληρότητας και της αγριότητάς της, έχει ακόμα πολύ δρόμο. Κι αυτό γιατί η ελληνική Δικαιοσύνη έχει θέσει ως στόχο να μην μείνει στον άνθρωπο που φέρεται ότι παρέδιδε τη 12χρονη στα χέρια άλλων ενηλίκων, αλλά να εντοπίσει όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς τους «πελάτες»- βιαστές που συμμετείχαν.

Advertisement

Για αυτό άλλωστε, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά παντός υπεύθυνου, προκειμένου να κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της εξ αρχής.

Ήδη δε στον 42χρονο συγκατηγορούμενο του, Ιωάννη Σοφιανίδη, ο οποίος φέρεται να βίασε το 12χρονο παιδί έναντι πληρωμής, κατηγορείται για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και εμπορία ανθρώπων.

Και αυτός πρόκειται να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή, καθώς έχει συλληφθεί μαζί με τον 53χρονο και έχει επίσης ζητήσει και λάβει προθεσμία.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement