Κολωνός: Η 12χρονη αναγνώρισε τον 33χρονο συλληφθέντα – Πέντε ταυτοποιήσεις

Advertisement

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της άτυχης 12χρονης στον Κολωνό.

Η αναμενόμενη εκτέλεση των νέων ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση, ξεκίνησε από το βράδυ, με την σύλληψη ενός 33χρονου Έλληνα, που βίασε δύο φορές το καλοκαίρι την 12χρονη, έναντι αμοιβής.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο που ταυτοποιήθηκαν και οι υπόλοιποι, δηλαδή από τους περισσότερους από τους 200 που είχαν εκφράσει διαδικτυακά το ενδιαφέρον τους, επιδείχτηκαν φωτογραφίες από όσους έχουν ταυτοποιηθεί στο παιδί και τον αναγνώρισε. Πρόκειται για έναν άντρα με το όνομα «Αναστάσιος», τα στοιχεία του οποίου αναμένονται να δημοσιοποιηθούν με σχετική εισαγγελική εντολή όταν το κρίνει η Δικαιοσύνη.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται συλλήψεις για τουλάχιστον άλλα δύο άτομα, για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα, ενώ συνολικά έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί πέντε από τους παιδοβιαστές, άρα αναμένεται να ακολουθήσουν τα επόμενα 24ωρα και άλλα εντάλματα και συλλήψεις.

Για την νέα σύλληψη, η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, βραδινές ώρες της 14-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 33χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Advertisement

Ο 33χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον (2) φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Αυτόβουλη εμφάνιση δύο ανδρών στο Ανηλίκων – Είπαν πως μιλούσαν στο «Blindchat» με την 12χρονη

Όπως ενημέρωσε με προηγούμενο ρεπορτάζ του, χθες το βράδυ το NEWS 24/7, δύο άντρες προσήλθαν αυτοβούλως, στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, φοβούμενοι από τις διαστάσεις που έχει πάρει η υπόθεση και από τις συνέπειες της έρευνας της Αστυνομίας και κατέθεσαν πως και οι δύο τους είχαν συνομιλήσει στην εφαρμογή «Blindchat» με την 12χρονη με την διαφορά ότι νόμιζαν πως είναι 17χρονη.

Κατέθεσαν πως η ίδια τους συστήθηκε στην συνομιλία (αν ήταν η ίδια και όχι ο μαστροπός) ως 17χρονη, στις φωτογραφίες όμως που τους επιδείχθηκαν, αναγνώρισαν πως επρόκειτο για το κορίτσι που μιλούσαν στο διαδίκτυο, ωστόσο είπαν πως εκείνοι δεν πήγαν σε ραντεβού μαζί της και περιορίστηκε η εμπλοκή τους με την υπόθεση στην συνομιλία.

Advertisement

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας που εκδόθηκε σήμερα, επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες του NEWS 24/7, αναφέροντας:

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την ταυτοποίηση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν με την ανήλικη παθούσα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι πρώτες πρωινές και απογευματινές ώρες της 14-10-2022, προσήλθαν αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Οι ανωτέρω ανέφεραν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Advertisement

Όπως εξακριβώθηκε, τα στοιχεία των ανωτέρω ημεδαπών αντιστοιχούν πράγματι σε επαφές με τις οποίες συνομιλούσε η παθούσα στην επίμαχη εφαρμογή.

Κατασχέθηκαν οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement