Ερευνα-μαμούθ για τον βιασμό της 12χρονης – Στο… μικροσκόπιο οι οικογένειες της ανήλικης, του Ηλία Μίχου και όλων των κατηγορουμένων

Advertisement

Εν αναμονή των απαντήσεων από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών τουλάχιστον 50 προσώπων αλλά και των αποτελεσμάτων της έρευνας της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρίσκεται η ανακρίτρια της υπόθεσης, που έχει οδηγήσει στη φυλακή ήδη πέντε πρόσωπα της φρικώδους υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Συντομότερα, ακόμη και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να έρθουν οι απαντήσεις της έρευνας που διέταξε ο πρόεδρος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες, Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Πρόκειται για έρευνα-μαμούθ, αφού στο… μικροσκόπιο έχουν μπει ολόκληρη η οικογένεια της 12χρονης και το συγγενικό της περιβάλλον, η οικογένεια του 53χρονου Ηλία Μίχου αλλά και όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Εμβάσματα

Πηγή αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί ιδιαίτερα στοιχεία, δεν έχει εμφανιστεί δηλαδή κάποια ποσότητα εμβασμάτων που θα προκαλούσε το ενδιαφέρον ή κάποια επανειλημμένη δραστηριότητα ή μεταφορά ποσών. Αν και μέχρι στιγμής από το άνοιγμα των λογαριασμών δεν φαίνεται να έχει προκύψει κάποιο επιπλέον επιβαρυντικό στοιχείο για κάποιο από τα πρόσωπα, τα αποτελέσματα της έρευνας θα «φωτίσουν» και την αλήθεια ή μη του ισχυρισμού της μητέρας ότι ο λογαριασμός στον οποίο εμφανίστηκαν κάποια εμβάσματα ήταν σε «αχρηστία» από το Πάσχα του 2022, όταν τα προνοιακά επιδόματα που λάμβανε η οικογένεια άρχισαν να κατατίθενται σε λογαριασμό του πατέρα.

Αλλωστε, οι Αρχές οδηγήθηκαν στην έκδοση εντάλματος εις βάρος της 37χρονης μητέρας μετά το άνοιγμα το κινητού του κοριτσιού, στο οποίο εντοπίστηκαν τέσσερα στιγμιότυπα οθόνης από τραπεζικά εμβάσματα, τα οποία ζητούσε το παιδί και κατέληγαν στον λογαριασμό της μητέρας. Η πρώτη κατάθεση ήταν 25 ευρώ στις 31 Ιουλίου 2022 και ακολούθησαν άλλη μία κατάθεση των 25 ευρώ και μία των 20 ευρώ προς τον λογαριασμό της μητέρας, ενώ υπήρχε μία συναλλαγή μέσω IRIS (με καταχώριση τηλεφωνικού αριθμού της 12χρονης) ύψους 40 ευρώ.

Advertisement

Ωστόσο, με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες, οι Αρχές αποδίδουν πλέον και στη μητέρα ότι ήταν συνδιαχειρίστρια του προφίλ της 12χρονης στην εφαρμογή Blindchat. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπάρχουν εννέα πρόσωπα που φέρονται να έχουν δώσει χρήματα στη μητέρα, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο Γιάννης Σοφιανίδης αλλά και ο 33χρονος υπάλληλος φαρμακαποθήκης.

«Εξώθησε την κόρη της στην πορνεία σε εννέα πελάτες. Ηταν συνδιαχειρίστρια στο Blindchat, μέσω του οποίου εξωθείτο στην πορνεία η 12χρονη», αναφέρεται στο σκεπτικό της ανακρίτριας. Πρέπει να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή εμφανίζεται να λειτουργεί ο λογαριασμός της 12χρονης στο chat μέσω σταθερού IP που βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας, ενώ υπάρχουν 8-9 αναφορές της 12χρονης προς τους συνομιλητές στο chat να βάλουν «τα χρήματα στον λογαριασμό της μαμάς της».

«ΚΛΕΙΔΙ» Ο ΜΙΧΑΛΗΣ Ι.

 Ο Σοφιανίδης και άλλοι 5 είχαν πολλαπλές συνομιλίες

Advertisement

Ήδη από το πρώτο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, οι έρευνες είχαν εστιάσει σε έξι τηλεφωνικούς αριθμούς για τους οποίους ζητήθηκε από τις τηλεφωνικές εταιρίες ταυτοποίηση, καθώς είχαν αρκετές συνομιλίες με τη 12χρονη. Ενας εκ των έξι ήταν ο ήδη προφυλακισμένος Ιωάννης Σοφιανίδης, που κατηγορείται για βιασμό της 12χρονης.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους πέντε, βρέθηκε ένας 39χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι γνωρίζει τη μητέρα της 12χρονης και πως το κορίτσι τον βρήκε από το Facebook και του ζήτησε να της βάλει μια κάρτα στο κινητό. Στους συνομιλητές της 12χρονης συγκαταλέγεται ένας 59χρονος, κάτοικος νησιού, ο οποίος φέρεται να ανήκει στον συγγενικό της κύκλο και να δήλωσε στις Αρχές ότι αποκλείει το ενδεχόμενο εμπλοκής της μητέρας, ενώ δύο ακόμη άνδρες, 38 και 45 ετών, φέρονται να δήλωσαν ότι μιλούσαν με δεκάδες άτομα στην εφαρμογή και «ο καθένας σου λέει ό,τι ηλικία θέλει». Και οι δύο φέρονται να υποστήριξαν ότι δεν είχαν προχωρήσει με το κορίτσι.

Κομβικό πρόσωπο στην έρευνα των Αρχών φέρεται να είναι ο Μιχάλης Ι. Πίσω από αυτό το όνομα χρήστη στο messenger και το Instagram -σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας- βρίσκεται κάποιος άνδρας, ο οποίος «γνωρίζοντας ότι η οικογένεια της ανήλικης αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, μεσολαβούσε ώστε η ανήλικη να κανονίζει ερωτικές συνευρέσεις με άτομα που ο ίδιος γνώριζε έναντι αμοιβής». Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, «σύμφωνα με την ανήλικη, δεν έχει συναντηθεί ποτέ με το συγκεκριμένο άτομο ούτε του έχει δώσει κάποια αμοιβή».

ΤΙ ΛΕΕΙ Η 37ΧΡΟΝΗ

«Της έλεγα να σβήσει τα μηνύματα για να μην τα δει η θεία της…»

Advertisement
Σοκ έχουν προκαλέσει οι συνομιλίες μεταξύ της 12χρονης και της μητέρας της, όταν η ανήλικη βρισκόταν στο νησί της θείας της για διακοπές. Στην επικοινωνία μάνας και κόρης, η 37χρονη τής ζητά επίμονα χρήματα για «μαύρο» και της ζητά να σβήσει τα μηνύματα στη συνέχεια.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, η 37χρονη ερωτήθηκε από την ανακρίτρια για το θέμα και υποστήριξε ότι ζητούσε χρήματα μέσω της μικρής από τη γιαγιά της, αλλά και πως ζήτησε να σβήσει τα μηνύματα για να μην τα δει η θεία της και διαπιστώσει ότι στενοχωρεί τη 12χρονη.

«Η θεία της είχε αφήσει κάποια χρήματα στη γιαγιά γιατί μας βοηθούσε οικονομικά κι εγώ ζητούσα λίγα λίγα. Ελεγα στην κόρη μου να σβήσει τα μηνύματα για να μην τα δει η θεία της και να μη βλέπει ότι στενοχωρώ το παιδί. Εγώ δεν είχα μονάδες στο κινητό μου, γι’ αυτό μιλούσαμε μέσω messenger με την κόρη μου και της έλεγα να πάρει τηλέφωνο τη μητέρα μου για να μου στείλει χρήματα, η οποία διαμένει στην Τήνο και μου στέλνει χρήματα με τηλεφωνική επιταγή», υποστήριξε η 37χρονη.

Μάλιστα, σχετικά με τα χρήματα που έφερνε η 12χρονη στο σπίτι, είπε πως «έφερνε μόνο τα 10 ευρώ που της έδινε ο Μίχος. Αν έφερνε περισσότερα, θα τη ρωτούσα πού τα βρήκε. Από το Πάσχα του 2022 και μετά, δεν χρησιμοποιούσα εγώ την κάρτα γιατί δεν έμπαιναν χρήματα εκεί. Η κόρη μου ήξερε το PIN και πήγαινε με τα αδέλφια της στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσει μέχρι το Πάσχα που έμπαιναν εκεί τα χρήματα του επιδόματος».

Advertisement

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΟΥ

 «Η μάνα μου αποκλείεται να έκανε τέτοιο πράγμα»

Το δράμα που βιώνουν τα παιδιά της 37χρονης αποτυπώνεται πλήρως στην κατάθεση του 18χρονου γιου της οικογένειας, που αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής. «Ημουν στο σπίτι με τη μητέρα μου όταν την πήρε η θεία και την ενημέρωσε για τα μηνύματα στο κινητό της αδελφής μου από τον Μίχο και ήθελε να πάει να τον σκοτώσει. Ηταν πολύ ταραγμένη. Οταν το έμαθε, κόντεψε να λιποθυμήσει», περιέγραψε το παιδί στην ανακρίτρια.

Ο 18χρονος ισχυρίστηκε ότι ήταν μια δεμένη οικογένεια και πως η αδελφή του δεν είχε διαφορετική συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα. «Πηγαίναμε συχνά με την αδελφή μου στο πάρκο της γειτονιάς, όπου έβρισκε και αλλά παιδιά, γύρω στις 6 το απόγευμα, τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα. Δούλευε μία φορά την εβδομάδα στον Μίχο και έπαιρνε 10 ευρώ», πρόσθεσε το νεαρό αγόρι, που στο άκουσμα της προφυλάκισης της μητέρας του είχε ξεσπάσει σε κλάματα.

Το βιβλιάριο

Ο ενήλικος γιος της οικογένειας επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της μητέρας του σχετικά με την κάρτα και το βιβλιάριό της. Οπως εξήγησε, «το βιβλιάριο της μητέρας μου με την κάρτα ήταν πάντοτε στο τραπέζι στο σαλόνι με τον κωδικό. Παίρναμε την κάρτα ο καθένας από εμάς και πηγαίναμε στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσουμε ό,τι μας ζητούσε.

Advertisement

Ολοι στην οικογένεια βοηθούσαμε. Παίρναμε τα μικρά παιδιά από το σχολείο και πηγαίναμε και σούπερ μάρκετ όποτε χρειαζόταν».

Κλείνοντας την κατάθεσή του, ο 18χρονος υποστήριξε σθεναρά την αθωότητα της μητέρας του, λέγοντας: «Η μητέρα μας ήταν πάντα δίπλα μας σε ό,τι χρειαζόμασταν. Η μάνα μας δεν υπάρχει περίπτωση να έχει φτάσει να κάνει αυτό το πράγμα, είμαστε οκτώ παιδιά και την αναζητούμε.

Τα αδέλφια μου, που είναι (αναφέρει όνομα δομής), κλαίνε και ζητάνε τη μητέρα τους και είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Η μάνα μου δεν φταίει σε τίποτα, σας το ορκίζομαι. Εχει μεγαλώσει σε μοναστήρι με τις θείες της, δεν έχει κάνει τέτοιο πράγμα. Μας έχει μάθει πολλά πράγματα, μας συμβουλεύει σε δύσκολες καταστάσεις και πάντα είναι δίπλα μας».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement