Σταθερή η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από το έργο της κυβέρνησης

Advertisement

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας MARC παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπου καταγράφεται διαφορά 8,7 μονάδων ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, σημειώνεται το παράδοξο, οι πολίτες να θεωρούν πολύ πιθανό ένα επεισόδιο στο Αιγαίο με την Τουρκία, την ώρα που εκτιμούν ότι οι απειλές Ερντογάν γίνονται κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους.

Αφού στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης καταγράφηκε ότι οι πολίτες θεωρούν σοβαρότερο πρόβλημα την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, στο δεύτερο καταγράφεται η άποψή τους σχετικά με ελληνοτουρκικά. Όπως λένε οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 65,2% θεωρούν πιθανό ή πολύ πιθανό ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, έναντι 32,3% που το θεωρούν μάλλον ή εντελώς απίθανο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι την ίδια ώρα το 57,2% εκτιμά ότι η προκλητική ρητορική του Τούρκου προέδρου γίνεται για προεκλογικούς λόγους, ενώ μόνο το 35,9% θεωρούν ότι είναι πραγματική απειλή.

Advertisement

Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. έχει 32,4% έναντι 32,8% στην προηγούμενη μέτρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7% έναντι 24,1%, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 11,2% (11,4%), το ΚΚΕ 5,2% (5,4%), η Ελληνική Λύση 4,4% (4,1%), το ΜέΡΑ25 3,1% (2,8%).

Επίσης ενδιαφέρουσα είναι η αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, όπου στην πλειονότητά τους οι ερωτώμενοι ζητούν μεγαλύτερη αυστηρότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Τέλος, όσον αφορά την αξιολόγηση γενικά της κυβέρνησης, το 49,7% δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο, έναντι 48,9% που δηλώνει αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο.

Advertisement

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.050 άτομα με τυχαία δειγματοληψία την περίοδο 18-22 Οκτωβρίου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement