Υπόθεση Πάτση: «Κόκκινο πανί» και για τη βάση της ΝΔ – Οι πλειστηριασμοί, τα «κοράκια» και οι δανειολήπτες

Advertisement

«Βράζει» η ΝΔ για την υπόθεση Πάτση. Τα ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πειραιώς έχει κατακλυστεί τις τελευταίες μέρες από τηλεφώνημα έξαλλων Νεοδημοκρατών για την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση.

Το ίδιο και τα κομματικά emails από οργανωμένα κομματικά στελέχη που στέλνουν μηνύματα αγωνίας και οργής.
Όπως πληροφορείται το iEidiseis.gr, οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους αγωνιούν ότι η υπόθεση αυτή θα κοστίσει εκλογικά στο κόμμα τους, γιατί αγγίζει όλους τους πολίτες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια και τα δάνεια που τους βαρύνουν.
Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, εκτιμούν ότι θα πρέπει να πληρώσει ακριβά τη μέχρι σήμερα επιχειρηματική του δραστηριότητα, και κυρίως το γεγονός ότι, αν και δικηγόρος, αψήφησε επιδεικτικά το ασυμβίβαστο μεταξύ της βουλευτικής ιδιότητας και όσων κατέχουν ή συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες. Ζητούν, δε, να αυξηθούν οι πιέσεις από τη ΝΔ, προκειμένου να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα του.

Βεβαίως, το τελευταίο δεν μπορεί να γίνει καθώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αφού εκλέγονται από τον λαό (με τη σημαία του κόμματος) αλλά με τις ψήφους των πολιτών, γι αυτό και αυτή την περίοδο αναζητούνται τρόποι που θα καθιστούν πιο ισχυρές τις πιέσεις για ανάλογες περιπτώσεις, αν και αναγνωρίζουν ότι μόνο σε εθελοντική βάση μπορεί να λειτουργήσει αυτό, όχι στη βάση της υποχρεωτικότητας.

Σε όλον τον κομματικό μηχανισμό, από τη βάση έως την κορυφή, η αγωνία για το που μπορεί να οδηγήσει αυτή η υπόθεση, είναι διάχυτη και κυρίως για το ενδεχόμενο να εμπλακούν και άλλα ονόματα στην ιστορία.

Advertisement

Προς ώρας, ο μόνος που έχει πέσει στην «κυβερνητική πυρά» είναι ο ίδιος ο βουλευτής.

Τα ερωτήματα, ωστόσο, παραμένουν.

  • Γιατί, ενώ είχαν γίνει γνωστές οι δραστηριότητες του βουλευτή εδώ και χρόνια, δεν υπήρξε αντίδραση νωρίτερα;
  • Γιατί οι υπουργοί δεν απάντησαν ποτέ στις ερωτήσεις που έκαναν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την δράση του βουλευτή;
  • Γιατί η κυβέρνηση δεν αντέδρασε αμέσως όταν υπήρξαν σχετικές καταγγελίες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης .
  • Κανένας από το κυβερνών κόμμα δεν γνώριζε την συμμετοχή του Ανδρέα Πάτση στις τρεις εξωχώριες εταιρείες που αγόραζαν τα κόκκινα δάνεια;
  • Γιατί υπήρξε τώρα αυτή άμεση αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου; Υπάρχει κάποια πτυχή του θέματος που μέτρησε ιδιαίτερα και οδήγησε τον πρωθυπουργό στο να τον διαγράψει με συνοπτικές διαδικασίες;
  • Aπό που αντλούσε ο Ανδρέας Πάτσης τη δύναμή του;
  • Φοβούνται κάτι στην κυβέρνηση ; Κι αν ναι, τί;
  • Kαι, εν τέλει, πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η ιστορία;

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement