Kαιρός: Το σπάνιο φαινόμενο του Σαββάτου – Έρχονται χιόνια στα ορεινά

Advertisement

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου επεσήμανε πως από το Σάββατο θα δούμε τη σπάνια τροχιά που θα πάρει το σύστημα που μπαίνει στην Ελλάδα από τα βορειοανατολικά που θα φέρει βροχές και κάποια χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, η πορεία του συστήματος – που θα αλλάξει τον καιρό – θα κινηθεί δυτικά βορειοδυτικά προς την Ιταλία, με ισχυρούς ανατολικούς ανέμους στη δυτική Ελλάδα που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ – κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο.

Το Σάββατο τα ανατολικά της Θεσσαλίας ενδέχεται να δουν βροχές με αρκετό νερό, ενώ και στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξουν φαινόμενα – πιο σύντομης διάρκειας – ενώ στα Επτάνησα πιθανότατα να σημειωθούν πιο έντονες βροχοπτώσεις.

Advertisement

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 1.600 με 1.700 μέτρα, ενώ στην ορεινή Θεσσαλία και σε τμήματα της Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας ίσως υπάρξουν κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις στα 1.300 μέτρα.

Όσο για την Αττική, ο νομός δεν φαίνεται να επηρεάζεται, αλλά ίσως υπάρξουν κάποιες λίγες βροχές στα βόρεια.

Την Κυριακή (13/11) ο καιρός θα έχει «ανοίξει» σε όλη τη χώρα, ενώ οι πρώτες ενδείξεις για τις 18 με 19 Νοεμβρίου δείχνουν κάποιες κατεβασιές κρύου αέρα που φαίνεται να φτάνουν στα Βαλκάνια.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement