Σε «αναμμένα κάρβουνα» το Μαξίμου – Όργιο φημών για «κοριό» της ΕΥΠ σε κορυφαίο υπουργό

Advertisement

Μπροστά σε στρατηγικό αδιέξοδο φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να επαναφέρει το δίλημμα των εκλογών «μπροστά ή πίσω» καταγγέλλοντας τον «βούρκο» της αντιπολίτευσης, όλη η παράταξη τελεί εν αναμονή του επόμενου γύρου των αποκαλύψεων γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τη νευρικότητα επιτείνουν οι κυκλοφορίες που κυκλοφορούν στο δημοσιογραφικό-πολιτικό παρασκήνιο περί πιθανής παρακολούθησης κορυφαίου υπουργού από τους μηχανισμούς της ΕΥΠ.

«Η Κυριακή που έρχεται θα κρίνει πολλά» λένε με νόημα υπουργοί και βουλευτές, ενώ αρκετοί γαλάζιοι σχολίαζαν χθες με ένταση την «αυτοπεποίθηση» που εξέπεμπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, όταν ρωτούσε επιμόνως τον πρωθυπουργό αν μπορεί να τον διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει υπουργός που να τον παρακολουθούσε η κυβέρνηση. «Φάνηκε να γνωρίζει απόλυτα τί ρωτάει», έλεγαν μεταξύ τους…

Advertisement

Με την κατάσταση να μοιάζει με κινούμενη άμμο και τους περισσότερους γαλάζιους να αναβάλλουν ακόμα και προγραμματισμένες ομιλίες υπό τον φόβο νέων αποκαλύψεων, ο πρωθυπουργός, επιχείρησε χθες για μία ακόμη φορά να ταυτίσει το σκάνδαλο των υποκλοπών με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία προφανή προσπάθεια να αμβλύνει τη σημασία της υπόθεσης και κυρίως να διεγείρει τα αντι-συριζαϊκά ανακλαστικά των ψηφοφόρων της ΝΔ.

«Το πιο σημαντικό δίλημμα είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω και ποιον θέλουν οι Έλληνες να κυβερνά την Ελλάδα είπε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε κομματικά στελέχη και πρόσθεσε: Αυτό το ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν οι Έλληνες και είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσουν και πάλι τη στήριξή τους και θα μας περιβάλλουν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους.

Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο της ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδας ή θέλουμε να κλωτσήσουμε την καρδαρά με το γάλα και να γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν το οποίο δεν είναι τόσο μακρινό;».

Advertisement

Παρά την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου, ωστόσο, να αφήσει πίσω το σκάνδαλο των υποκλοπών, οι εξελίξεις το επαναφέρουν στο προσκήνιο και μάλιστα με ένταση αφού πλέον θα κληθούν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Γρηγόρης Δημητριάδης ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ο Ταλ Ντίλιαν ο Ισραηλινός ιδρυτής της Intellexa που εμπορεύεται το Predator, και οι Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος επιχειρηματίες που έχουν συνδεθεί άμεσα με τις εταιρείες Krikel και Intellexa.

Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων από την αντιπολίτευση με βάση το δικαίωμα της μειοψηφίας που ορίζει πως αν συγκεντρωθούν τα 2/5 των μελών της μειοψηφίας τότε μπορεί να αιτηθεί την κλήση οποιουδήποτε προσώπου ανεξαρτήτως της βούλησης της πλειοψηφίας.

Και δυστυχώς, όπως παρατηρούν με εύλογη αγωνία, γαλάζιοι βουλευτές, μερίδα τουλάχιστον του φιλοκυβερνητικού τύπου, δεν θα είναι πλέον τόσο «φιλική» στην κάλυψη των εξελίξεων…

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement