ΝΥΤ: Η Amazon ετοιμάζει 10.000 απολύσεις

Advertisement

Μετά τις 7.500 απολύσεις εργαζομένων από τον Έλον Μασκ στο Twitter και τις 11.000 απολύσεις του Μαρκ Ζούκενμπεργκ στη Meta, εν μία νυκτί, τώρα και ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας της Amazon, ετοιμάζεται να απαντήσει στην οικονομική κρίση με 10.000 απολύσεις προσωπικού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, o αριθμός των απολύσεων που σχεδιάζει η Amazon αντιπροσωπεύει λίγο λιγότερο από το 1% του μισθολογικού κόστους του ομίλου, ο οποίος είχε 1,6 εκατομμύριο εργαζόμενους παγκοσμίως στο τέλος του 2021.

Ένας σημαντικό μέρος του προσωπικού του κολοσσού αυτού αποτελείται από εποχικούς εργαζόμενους, που προσλαμβάνονται σε περιόδους αυξημένης δραστηριότητας, ιδίως την περίοδο των διακοπών στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τους NYT, οι περικοπές αυτές αφορούν θέσεις εργασίας στο τμήμα Amazon Devices (ηλεκτρονικές συσκευές εξοπλισμένες με φωνητικό βοηθό Alexa ή αναγνώστες Kindle), στο τμήμα λιανικών πωλήσεων καθώς και στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Ωστόσο, η κατανομή ανά χώρα δεν προσδιορίζεται.

Η αμερικανική εφημερίδα διευκρινίζει επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των απολύσεων είναι πιθανό να αλλάξει. Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο σχέδιο απολύσεων στην ιστορία της εταιρείας.

Advertisement

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Amazon δεν έδωσε απάντηση αμέσως. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία εχει ήδη ανακοινώσει το πάγωμα νέων προσλήψεων στα γραφεία της.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τετάρτη, η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε την περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας που πλήττει περίπου το 13% του εργατικού της δυναμικού.

Δύο εταιρείες της Silicon Valley, η εξειδικευμένη στις υπηρεσίες πληρωμών Stripe και η πλατφόρμα κρατήσεων αυτοκινήτων με οδηγό σοφέρ, Lyft, ανακοίνωσαν επίσης πρόσφατα απολύσεις σε μεγάλη κλίμακα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement