Κίνα: Πρόβατα με «ασθένεια του κύκλου», περιστρέφονται επί 14 ημέρες (βίντεο)

Advertisement

Σχεδόν απόκοσμο βίντεο δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από την κινεζική κρατική εφημερίδα People’s Daily, η οποία ισχυρίζεται ότι τα πρόβατα είναι απολύτως υγιή και η αιτία της συμπεριφοράς τους είναι μυστήριο.

Δεκάδες πρόβατα, σε περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας της βόρειας Κίνας, περπατούν έξω από την στάνη, επί 14 ημέρες συνεχώς, δεξιόστροφα και σχηματίζοντας έναν σχεδόν τέλειο κύκλο.

Μερικά άλλα πρόβατα φαίνονται να παρακολουθούν ενώ κάποια στέκονται ακίνητα στο κέντρο του κύκλου

Το σχεδόν απόκοσμο βίντεο δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από την κινεζική κρατική εφημερίδα People’s Daily, η οποία ισχυρίζεται  ότι τα πρόβατα είναι απολύτως υγιή  και η αιτία της συμπεριφοράς τους είναι μυστήριο.

Advertisement

Η κυρία Miao, ιδιοκτήτρια του κοπαδιού, ισχυρίστηκε ότι τα πρόβατα έμπαιναν σταδιακά στον κύκλο, ενώ αν και υπάρχουν 34 μαντριά στο αγρόκτημα, μόνο τα πρόβατα από το 13ο μαντρί παρουσίασαν αυτήν την περίεργη συμπεριφορά.

Πάντως ιατρική εξήγηση υπάρχει με ορισμένους να μιλούν για μια βακτηριακή ασθένεια που ονομάζεται λιστερίωση – επίσης γνωστή ως «ασθένεια του κύκλου».

Τα προσβεβλημένα ζώα, παρουσιαζουν εγκεφαλικά συμπτώματα,  είναι ανορεκτικά, καταθλιπτικά και αποπροσανατολισμένα, μπαίνουν σε κυκλική κίνηση και σκοντάφτουν σε εμπόδια.

Τα κρούσματα εμφανίζονται συνήθως ως αποτέλεσμα αλλοιωμένης ή χαμηλής ποιότητας φρέσκου χορταριού σύμφωνα με το Εγχειρίδιο Merck. Στα αιγοπρόβατα, ωστόσο, ο θάνατος επέρχεται συνήθως μέσα σε 24 έως 48 ώρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement