Α. Τσίπρας: Τέταρτη ερώτηση στον πρωθυπουργό για Predator και ΕΥΠ

Advertisement

Νέα ερώτηση, την τέταρτη κατά σειρά, κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό, με αντικείμενο τις αποκαλύψεις/καταγγελίες για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. “Θα δώσετε στη δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών που μετατάξατε στην ΕΥΠ για να χειρίζονται το Predator;”, ρωτάει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” την Κυριακή.

Επιπλέον, ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα του Documento, σύμφωνα με το οποίο πέντε πρόσωπα που είχαν “παγιδευτεί” με το Predator είχαν, παράλληλα, “επισυνδεθεί” και από την ΕΥΠ. (σ.σ. οι Κ. Χατζηδάκης, Αλ. Παπαχελας, Γ. Κύρτσος, Αλ. Διακόπουλος, Αρ. Αλεξόπουλος).

Ολόκληρη η ερώτηση του κ.Τσίπρα:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Advertisement

ΠΡΟΣ: τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

ΘΕΜΑ: «Θα δώσετε στη δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών που μετατάξατε στην ΕΥΠ για να χειρίζονται το Predator;»

Για τρίτη συνεχή εβδομάδα αρνείστε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και δεν έρχεστε να απαντήσετε ως οφείλετε σε τρεις συνεχόμενες επίκαιρες ερωτήσεις που σας έχω καταθέσει.

Την πρώτη εβδομάδα αρνηθήκατε να απαντήσετε για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με ενεργό το παρακρατικό κέντρο που διενεργεί παρακολουθήσεις. Τη δεύτερη εβδομάδα αρνηθήκατε να απαντήσετε για το ενδεχόμενο κάποιοι από όσους έχει αποκαλυφθεί πως παρακολουθούνταν με το Predator, να έχουν τεθεί και σε ταυτόχρονη επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ. Και την τελευταία εβδομάδα αρνηθήκατε να απαντήσετε για το εάν μπορείτε να δεσμευθείτε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι κανένας υπουργός της κυβέρνησής σας, κανένας γενικός γραμματέας, βουλευτής ή ευρωβουλευτής και κανένας δημοσιογράφος από τις λίστες που έχουν δημοσιευθεί, δεν είχε παράλληλα με το παράνομο λογισμικό Predator, τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ.

Advertisement

Είναι πλέον εδραία πεποίθηση, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι αρνείστε να δώσετε απαντήσεις διότι γνωρίζατε, διότι είστε ενορχηστρωτής, ηθικός αυτουργός και εν τέλει ένοχος για το σκάνδαλο των υποκλοπών, παράνομων και «νόμιμων». Ωστόσο, οι καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών με υποχρεώνουν να επιμείνω και να ασκήσω εκ νέου το κοινοβουλευτικό μου καθήκον, προκειμένου να έρθετε επιτέλους να απαντήσετε στη Βουλή για το μείζον σκάνδαλο που βάλλει ευθέως κατά της δημοκρατικής λειτουργίας του Πολιτεύματος.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» της 20ης Νοεμβρίου, το οποίο ουδέποτε διαψεύσθηκε από την κυβέρνηση, το Predator, το οποίο παρακολουθούσε δεκάδες πολιτικούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες «είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε την περίοδο 2020-2022 στο πίσω μέρος, προς την πλευρά του Υμηττού, του διώροφου κτιρίου των εγκαταστάσεων της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή που προοριζόταν να φιλοξενήσει μονάδες των μυστικών υπηρεσιών για την «ασφάλεια του κυβερνοχώρου».

Στο ίδιο ρεπορτάζ μάλιστα αποκαλύπτεται, επίσης χωρίς να έχει διαψευσθεί ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου ούτε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ χειρίζονταν το Predator στον συγκεκριμένο χώρο, αναφέροντας μάλιστα και τα αρχικά τους.

Advertisement

Περαιτέρω, η εφημερίδα Documento της ίδιας ημέρας, αποκάλυψε πως πέντε πρόσωπα από όσα έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής ότι είχαν προσβληθεί από το κακόβουλο λογισμικό Predator, είχαν τεθεί και σε καθεστώς επίσημης επισύνδεσης από την ΕΥΠ.

Ακριβώς αυτό δηλαδή που αρνηθήκατε να έρθετε και να απαντήσετε στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για τον τότε Υπουργό Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας κ. Αλέξανδρο Διακόπουλο, τον Διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή» κ. Αλέξη Παπαχελά, τον ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργο Κύρτσο και τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, κ. Αριστείδη Αλεξόπουλο.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement