Η Ferrari Purosangue αποδίδει 725 ίππους

Advertisement

Η Ferrari Purosangue, είναι το πρώτο τετράθυρο, τετραθέσιο αυτοκίνητο στην 75χρονη ιστορία της ιταλικής μάρκας που κατασκευάζει ξεχωριστά supercars.

Είναι το μοναδικό αυτοκίνητο με αυτές τις αναλογίες που διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V12, τοποθετημένο στο εμπρός μέρος.

Ο πιο εμβληματικός κινητήρας του Maranello κάνει το ντεμπούτο του σε αυτήν την ολοκαίνουργια διαμόρφωση για να εξασφαλίσει ότι το αυτοκίνητο απελευθερώνει περισσότερη ισχύ από οποιοδήποτε άλλο στην κατηγορία (725 ίπποι) και προσφέρει το πιο συναρπαστικό soundtrack, ανακοίνωσε η μάρκα. Επιπλέον, μπορεί να αποδίδει 80% ροπή ακόμα και σε χαμηλές στροφές.

Advertisement

Ο κινητήρας της Ferrari Purosangue (με την κωδική ονομασία F140IA) διατηρεί την αρχιτεκτονική που έκανε τόσο επιτυχημένους τους πιο πρόσφατους 12κύλινδρους της μάρκας, δηλαδή γωνία 65 ° μεταξύ των συστοιχιών κυλίνδρων, χωρητικότητα 6,5 λίτρων και άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης.

Σχεδιάστηκε, ωστόσο, για να παράγει την υψηλότερη δυνατή ποσότητα ροπής στις χαμηλές στροφές χωρίς να χάνει την αίσθηση της γραμμικής, ατελείωτης ισχύος που χαρακτηρίζει τους ατμοσφαιρικούς V12 της Ferrari. Το 80% της μέγιστης ροπής βρίσκεται στις 2100 σ.α.λ. και κορυφώνεται στα 716 Nm στις 6.250 σ.α.λ. Η μέγιστη ισχύς των 725 ίππων επιτυγχάνεται στις 7.750 σ.α.λ.

Η Ferrari Purosangue, προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία (από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 3,3 ΄΄. και από 0 έως 200χλμ./ώρα σε 10,6΄΄).

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement