Δίκη Φιλιππίδη: Η Λένα Δροσάκη και η αναφορά σε νέο θύμα – Έξαλλος ο ηθοποιός, σηκώθηκε και φώναζε

Advertisement

Η αναφορά της Λένας Δροσάκη για νέο θύμα του ηθοποιού προκάλεσε την έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει «Tόσο καιρό με προκαλούν». 

Ένταση επικράτησε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κατά την εξέταση της ηθοποιού Λένας Δροσάκη, η οποία μαζί με μια άλλη γυναίκα έχουν καταγγείλει τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για κακοποιητικές συμπεριφορές και παρενόχληση.

Αρχικά η Λένα Δροσάκη αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη που έγινε το 2007, όπου κατά την ίδια ξεκίνησαν κάποια τηλεφωνήματα από πλευράς του προς εκείνη μέρα παρά μέρα και συνήθως βραδινές ώρες.

Όπως δήλωσε, η επικοινωνία αυτή διήρκησε περί τις 30 ημέρες και κατά τη διάρκεια κάποιων τηλεφωνημάτων ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός αυτοικανοποιούνταν. Τον παρακαλούσε να σταματήσει και παραδέχτηκε ότι δεν είχε τη δύναμη να κλείσει το τηλέφωνο, φοβούμενη τις επιπτώσεις και ότι θα της κατέστρεφε την καριέρα και δεν επρόκειτο ποτέ ξανά να βρει δουλειά.

Advertisement

Πρόσθεσε ότι απευθύνθηκε σε ψυχολόγο για βοήθεια και εκείνη τη συμβούλευσε να αντιμετωπίσει ευθέως τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, αλλιώς θα κουβαλά πάντα αυτό το βάρος. «Αυτό κάνω τώρα, τον αντιμετωπίζω» στο δικαστήριο, είπε.

Δίκη Φιλιππίδη: Η Λένα Δροσάκη και η αναφορά σε νέο θύμα - Έξαλλος ο ηθοποιός, σηκώθηκε και φώναζε
EUROKINISSI

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος του κατηγορούμενου Μιχάλης Δημητρακόπουλος απηύθυνε ερώτηση προς τη Λένα Δροσάκη για την τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, κάνοντας λόγο για «ερωτόλογα».

Ο κ. Δημητρακόπουλος μάλιστα αναφέρθηκε και στη δεύτερη καταγγέλλουσα, ότι έχει κάνει τον ίδιο ισχυρισμό (σ.σ.: ότι στα τηλεφωνήματά του μαζί της έλεγε «ερωτόλογα). Σε αυτό το σημείο αντέδρασε έντονα ο δικηγόρος της καταγγέλουσας, τονίζοντας πως δεν ήταν «ερωτόλογα», αλλά προστυχιές και αισχρά λόγια, κάτι το οποίο έκανε και με την Λένα Δροσάκη. Ακολούθησε ένταση μεταξύ των δύο δικηγόρων, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση.

Advertisement

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κα. Δροσάκη ανέφερε ότι γνωρίζει μια άλλη γυναίκα, η οποία φέρεται να είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον ηθοποιό, αλλά δεν αποκάλυψε το όνομά της.  Σε πιέσεις της υπεράσπισης του ηθοποιού ότι οφείλει να ονοματίσει το θύμα που αναφέρει, η Λένα Δροσάκη ανακάλεσε την αναφορά της αυτή.

Πρόεδρος: «Νομικά δε γίνεται αυτό. Αν γνωρίζετε κάτι πρέπει να λέτε ονόματα, αλλιώς λέτε «δεν γνωρίζω».»

Λένα Δροσάκη: «Συγγνώμη, δεν ήξερα…»

Advertisement

Ακολούθησε η «έκρηξη» του κατηγορούμενου, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει προς τη Δροσάκη «Συγγνώμη; Συγγνώμη;», με την Ελπίδα Νινού να τον ηρεμεί και να κάθεται αμέσως μετά στην καρέκλα: «Tόσο καιρό με προκαλούν για να έχω αυτή την αντίδραση. Δεν έχω μιλήσει δυο χρόνια. Προκαλούν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου. Θέλουν να δουν αντίδραση» είπε στη συνέχεια και ζήτησε συγγνώμη από την έδρα για την ένταση.

Λίγα λεπτά νωρίτερα φέρεται μάλιστα να είχε σηκωθεί από το εδώλιο και να είχε κινηθεί προς την πλευρά της Λένας Δροσάκη.

Σε άλλο σημείο της εξέτασής της, η ηθοποιός ανέφερε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης οπλοφορούσε, ερωτηθείσα σχετικά από την Πολιτική Αγωγή. «Ναι, το γνωρίζω μέσω του συζύγου μου» είπε.

Advertisement

Η εξέταση της Λένας Δροσάκη συνεχίζεται, ενώ αναμένεται να καταθέσει και η Εβελίνα Παπούλια.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement