Πυροβολισμός κατά 16χρονου: Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Advertisement

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ο 16χρονος που δέχθηκε πυρά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στην περιοχή των Διαβατών.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νεαρός Ρομά υποβλήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο 16χρονος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Advertisement

Κατά τα ίδια ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, χωρίς εντάσεις κύλησε η νύχτα στη Θεσσαλονίκη, όπου τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδηλωθεί επεισόδια από ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονταν για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου θύματος.

Χθες στις 9 το βράδυ εκδηλώθηκε επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Δενδροποτάμου με περιορισμένες ρίψεις μολότοφ, χωρίς όμως να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί. Στη θέα των αστυνομικών οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Advertisement

Επεισοδιακή νύχτα στη Δ. Αττική

Αργά τη νύχτα της Τετάρτης, ομάδες Ρομά ακινητοποίησαν φορτηγό στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω, στο ύψος του Ασπροπύργου, κατέβασαν με χρήση βίας τον 42χρονο οδηγό και τον ξυλοκόπησαν άγρια, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο όχημά του. Στην προσπάθεια να προσεγγίσουν για βοήθεια αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και πυροσβέστες για να σβήσουν την φωτιά, δέχτηκαν πυροβολισμούς με καραμπίνες από τους Ρομά, δίχως να προκληθούν τυχόν τραυματισμοί και υποχώρησαν.

Όταν τελικά κατάφερε ο οδηγός να απομακρυνθεί από το σημείο, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

Στην Λ. ΝΑΤΟ 120, ομάδες Ρομά αφού πρώτα διέρρηξαν ανενόχλητοι επιχείρηση ελαστικών και έκλεψαν ελαστικά τα οποία στην συνέχεια χρησιμοποίησαν για να στήσουν πύρινα οδοφράγματα πιο κάτω, έβαλαν φωτιά και παρέδωσαν στις φλόγες την επιχείρηση και την διπλανή επιχείρηση που επίσης είχε ελαστικά.

Advertisement

Για αρκετή ώρα προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το σημείο οχήματα της Πυροσβεστικής με μεγάλη δυσκολία από τις πέτρες που δέχονταν και έτσι λόγω των εύφλεκτων υλικών η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και εκδόθηκε μήνυμα από το «112» προς τους κατοίκους του Ασπροπύργου να κλείσουν τα παράθυρά τους εξαιτίας των πυκνών τοξικών καπνών.

Πυροβολισμός κατά 16χρονου: Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες και με κίνδυνο για τους ίδιους, τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να στήσουν εγκαταστάσεις και από τα μεσάνυχτα έως αυτή την ώρα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, που έχουν καταστρέψει ολοσχερώς τις επιχειρήσεις.

Κλειστό από τον όγκο από τις πέτρες, τα καμένα ελαστικά και τα μπουκάλια, παραμένει το ρεύμα της Λ. ΝΑΤΟ προς Διυλιστήρια και Περιφερειακή Αιγάλεω.

Advertisement

Στο Μενίδι, στην συμβολή των οδών Φυλής και Ιουστινιανού, ομάδες Ρομά επιτέθηκαν σε αστικό λεωφορείο που ευτυχώς εκείνη την στιγμή δεν είχε επιβάτες και το πυρπόλησαν, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.

Ακόμη νωρίτερα χθες το απόγευμα, ομάδες Ρομά πέταξαν πέτρες σε διερχόμενο επιβατικό συρμό του Προαστιακού στην Νέα Ζωή Ασπροπύργου, ευτυχώς δίχως να σημειωθούν τραυματισμοί σε επιβάτες και διακόπηκαν τα δρομολόγια.

Τι ειπώθηκε στην επικοινωνία των ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων

Εν τω μεταξύ, οι συνομιλίες της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων μετά την καταδίωξη και τον πυροβολισμό του 16χρονου ρομά, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Advertisement

Στην επικοινωνία που δημοσίευσε το MEGA, δε γίνεται πουθενά λόγος από τους αστυνομικούς για τους πυροβολισμούς προς το όχημα.

Αναφέρεται ότι, μετά την καταδίωξη, ο οδηγός του οχήματος δε συνεργάζεται και δεν υπακούει στις εντολές τους ενώ στο τέλος της συνομιλίας, ένας αστυνομικός αναφέρει ότι ο οδηγός είναι νεκρός.

Αναλυτικά η συνομιλία

Αστυνομικός: Κέντρο το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα.

Advertisement

Κέντρο: Ελήφθη, ελήφθη, ενημερώνουμε Τροχαία. Έχετε τα άτομα; Πόσα άτομα επιβαίνουνε; Το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα, αναγνωρίζετε οι σταθμοί;

Αστυνομικός: Ένα άτομο.

Κέντρο: Έχει προσκρούσει σε κατάστημα το όχημα. Ένα άτομο. Το έχουμε το άτομο;

Αστυνομικός: Αρνητικό κέντρο, δίνουμε εντολές αλλά δεν κατεβαίνει το άτομο από το όχημα.

Advertisement

Κέντρο: Ελήφθη, με όλα τα μέτρα ο έλεγχος, δώστε μας την πινακίδα όταν τελειώσετε.

Αστυνομικός: Ο οδηγός του οχήματος έχει εγκλωβιστεί στο σημείο. Το άτομο δεν συνεργάζεται. Να το γνωρίζετε.

Κέντρο: Ελήφθη, πού ακριβώς είστε; Έχει ανταποκριθεί ο οδηγός στις εντολές σας; Ελέγχετε το άτομο;

Advertisement

Αστυνομικός: Είναι νεκρό το άτομο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement