Μουντιάλ 2022: Το πρόγραμμα των αγώνων σήμερα 9/12 – Οι ώρες μετάδοσης

Advertisement

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της προημιτελικής φάσης του Μουντιάλ 2022 που διεξάγεται στο Κατάρ, με τις οκτώ καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου να αναμετρώνται για τα τέσσερα «εισιτήρια» που οδηγούν στους ημιτελικούς. Η αυλαία της φάσης των «8» ανοίγει σήμερα (9/12) με δύο πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, αρχικά αυτή ανάμεσα στην Κροατία και την Βραζιλία και το βράδυ ανάμεσα στην Ολλανδία και την Αργεντινή.

Στην φάση των «16» η Κροατία επικράτησε της Ιαπωνίας στα πέναλτι, δείχνοντας ότι παρά τον μεγάλο μέσο όρο ηλικίας που έχει το ρόστερ, οι παίκτες διαθέτουν εμπειρία, τεχνική και έχουν μεγάλη θέληση για διάκριση. Απέναντί της θα συναντήσουν την Βραζιλία που στην προηγούμενη φάση νίκησε την Ν. Κορέα με 4-1, σημειώνοντας όλα τα τέρματά της στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Η «σελεσάο» του Τίτε αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, οπότε ο αγώνας απέναντι στην Κροατία θα αποτελέσει μια δύσκολη δοκιμασία.
Η αναμέτρηση της Αργεντινής με την Ολλανδία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του φετινού Μουντιάλ μέχρι στιγμής, καθώς οι δύο ομάδες είναι από τις πιο ισχυρές στο τουρνουά με τον Λιονέλ Μέσι να ηγείται της «αλμπισελέστε» και τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ των «οράνιε». Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν το 2014 στα ημιτελικά, όταν οι Λατινοαμερικάνοι είχαν επικρατήσει στην διαδικασία των πέναλτι. Υπενθυμίζεται ότι και τότε, προπονητής των ολλανδών ήταν ο Λούις φαν Χάαλ, όμως από τότε συνέχισε την καριέρα του μακριά από την εθνική ομάδα και προσλήφθηκε ξανά το 2021. Έκτοτε τρέχει ένα σερί 19 αγώνων χωρίς να έχει γνωρίσει ήττα (σ.σ. σε όλες τις διοργανώσεις).

Οι σημερινοί αγώνες:

17:00 Κροατία – Βραζιλία (Στάδιο Education City, Ντόχα)

21:00 Ολλανδία – Αργεντινή (Στάδιο Lusail, Lusail)

Advertisement

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διασταυρώσεις:

Προημιτελικά

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

17:00 Κροατία – Βραζιλία (Στάδιο Education City, Ντόχα)

21:00 Ολλανδία – Αργεντινή (Στάδιο Lusail, Lusail)

Advertisement

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

17:00 Μαρόκο – Πορτογαλία (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα)

21:00 Αγγλία – Γαλλία (Στάδιο Lusail, Lusail)

Ημιτελικά

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου

21:00 Ολλανδία/ Αργεντινή – Κροατία/Βραζιλία (Στάδιο Lusail, Lusail)

Advertisement

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

21:00 Αγγλία/Γαλλία – Μαρόκο/Πορτογαλία (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor)

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement
Επιστοφή επάνω