Θρήνος στη Θεσσαλονίκη για τον 16χρονο Ρομά – Σήμερα η κηδεία του Κώστα

Advertisement

Στις 10 το πρωί εκατοντάδες Ρομά θα συνοδέψουν τον 16χρονο Κώστα στην τελευταία του κατοικία. Από το πρωί της Τετάρτης, όταν έφτασε το λευκό φέρετρο με τη σορό του στο σπίτι του στον καταυλισμό «Αγία Σοφία» στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες Ρομά απέτιαν φόρο τιμής, αφήνοντας λουλούδια και βάζοντας τα αγαπημένα τραγούδια του 16χρονου.

Η σορός του ανήλικου Ρομά, ο οποίος ήταν πατέρας ενός παιδιού, μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή στον καταυλισμό και παρέμεινε όλο το βράδυ, με την οικογένειά του να είναι συνεχώς δίπλα στο φέρετρο.

Η κηδεία του 16χρονου Κώστα αναμένεται να γίνει σήμερα στις 10.00 το πρωί στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στα κοιμητήρια Ευόσμου και εκτιμάται ότι θα είναι παρόντες εκατοντάδες Ρομά, οι οποίοι ήρθαν από τη βόρεια Ελλάδα για να συμπαρασταθούν στους γονείς και τη γυναίκα του.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ είναι σε κόκκινο συναγερμό για επεισόδια, με τους προέδρους των Ρομά να συνιστούν ψυχραιμία για να κάνει η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, ζητώντας την προφυλάκιση του κατηγορούμενου αστυνομικού, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Advertisement

Λουλούδια στο σημείο που πυροβολήθηκε ο 16χρονος

Λουλούδια στη μνήμη του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που υπέκυψε στα τραύματά του μετά από τα πυρά που δέχθηκε από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. άφησαν χθες φίλοι και συγγενείς στο σημείο του πυροβολισμού, στη Συμμαχική οδό.

thessaloniki1

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο Ρομά.

Advertisement

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ που επικαλείται δικαστικές πηγές, στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου.

Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement