Kαιρός: Yψηλές θερμοκρασίες για την εποχή – Μέχρι 25 βαθμούς σήμερα

Advertisement

Αυξημένες κατά τόπους νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Νοτιάδες με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο πελάγη. Μεταφορά σκόνης.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι τοπικά αυξημένες. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών σε ηπειρωτικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και σε νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, κυρίως μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 22, στη Θεσσαλία από 6 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 22-24, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 21 βαθμούς ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο και 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21-22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement