Le Soir: Η Εύα Καϊλή παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα

Advertisement

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απολογία της Εύας Καϊλή στις βελγικές αρχές, η οποία στις 22 Δεκεμβρίου, θα προσπαθήσει να διαχωρίσει τη θέση της από το σκάνδαλο του Qatargate.

Ένα σημαντικό ζήτημα που ενδέχεται να επηρεάσει την απόφαση των δικαστών να την αφήσουν ελεύθερη υπό όρους, είναι το γεγονός ότι η ίδια γνώριζε ότι υπήρχαν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της αλλά δεν ειδοποίησε τις βελγικές Αρχές.

Μάλιστα η βελγική εφημερίδα Le Soir επανέρχεται στο θέμα υποστηρίζοντας στο τελευταίο δημοσίευμά της ότι η Εύα Καϊλή παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα, την ημέρα κατά την οποία συνελήφθη, μετά την σύλληψη του συντρόφου της η Εύα Καϊλή ενημέρωσε σχετικά τον πατέρα της (ζητώντας του να κρύψει τα χρήματα), τον  Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και μάλλον δύο ακόμα ευρωβουλευτές. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό ποιοι είναι αυτοί οι δύο ευρωβουλευτές.

Advertisement

Επίσης, η βελγική εφημερίδα κάνει λόγο για «πανικό της Εύας Καϊλή» μετά τη σύλληψη του συντρόφου της.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνης Ζαρκαδούλα, πιθανόν αποκαλυφθεί ακόμα ένα όνομα ευρωβουλευτή του ευρωπαϊκού Νότου, όχι όμως από την Ελλάδα ή την Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Le Soir όσο και η ιταλική La Repubblica αναφέρουν ότι η κ. Καϊλή γνώριζε τις δραστηριότητες του συζύγου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον Παντσέρι.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement