Όπως ο Σημίτης έτσι και ο Μητσοτάκης έχει το «σύνδρομο της γάτας»!

Advertisement

Αρχές του millennium, κάθε φορά που η Δάφνη Σημίτη επέστρεφε στο σπίτι από την πλατεία Κολωνακίου έλεγε στον σύζυγό της, τον πρωθυπουργό, ότι η πλατεία «βουίζει» με τα χαΐρια ορισμένων υπουργών και των συζύγων αυτών που συμπεριφέρονται στα καταστήματα της γειτονιάς ως νεόπλουτοι αρχοντοχωριάτες, δείγμα ότι γίνεται διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Ο Σημίτης αντιδρούσε σθεναρά στο συζυγικό ηχείο που του διαπερνούσε μέσα στο αφτί του τις φήμες και τα κουτσομπολιά του μπιντέ. Αρχικά είχε μια άρνηση να τα πιστέψει. Θεωρούσε κακόβουλα τα σχόλια ότι η μετρέσα κορυφαίου υπουργού του έμπαινε στα πανάκριβα καταστήματα επί της Κανάρη και Πατριάρχου Ιωακείμ και με περίσσια βουλιμικότητα σήκωνε όλα τα εμπορεύματα και πλήρωνε μετρητοίς.

Στην συνέχεια όταν η κατάσταση είχε ξεφύγει και ήταν πια εδραιωμένη πεποίθηση ότι υπουργοί του πρωτοστατούσαν στον «χορό της μίζας», εκείνος λειτουργούσε σαν τη γάτα που προσπαθούσε να θάψει τις ακαθαρσίες της.

Advertisement

Την ίδια ακριβώς τακτική με τον Σημίτη ακολουθεί τώρα ο Μητσοτάκης. Αφού έχει το χούι να παρακολουθεί και υπουργούς του αναπόφευκτα γνωρίζει και τις αδυναμίες τους. Γνωρίζει επακριβώς ποιοι έχουν ροπή στο …λάδι και τα γρόσια, αλλά και αυτός, όπως και ο Σημίτης παλιότερα, κάνει τα στραβά μάτια.

Τα κουκουλώνει όλα με την ελπίδα ότι θα φτάσει αναίμακτα στις εκλογές. Όμως τα «ρυπαρά κέντρα» της ΕΥΠ – όπως τα χαρακτηρίζει τώρα και τα προκαλεί το Μέγαρο Μαξίμου – που είχαν λάβει την εντολή να κάνουν τις παρακολουθήσεις υπουργών και αξιωματούχων, ως επαγγελματίες στο είδος τους έχουν «δεμένες» τις πληροφορίες τους στα ενημερωτικά σημειώματα που απέστελλαν στο γραφείο Πρωθυπουργού.

Αντίγραφα αρκετών εκ των πολύτιμων σημειωμάτων των «ρυπαρών δικτύων» βρίσκονται ήδη στα χέρια των «αντιμαχόμενων» δυνάμεων, τα οποία προφανώς σιγά – σιγά θα αρχίσουν να αξιοποιούνται όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές.

Advertisement

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η σκανδαλολογία θα κυριαρχήσει και σε τούτη την προεκλογική περίοδο.

Δ.Β.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement