Οι 8 χρυσοί κανόνες της σωστής πεθεράς

Advertisement

Υπάρχουν πεθερές που κάνουν μέχρι και τον Βελζεβούλη να φοβάται και άλλες που είναι αληθινά διαμάντια και χαίρεσαι να τις έχεις στη ζωή σου. Οι σωστές και άρα καλές πεθερές, δεν είναι αστικός μύθος! Κυκλοφορούν ανάμεσά μας και έχουν βρει τον τρόπο να είναι οι καλύτερες, ακολουθώντας αυτούς τους 8 χρυσούς κανόνες.

Τι κάνει, λοιπόν, μια πεθερά σωστή;

Δεν κρίνει το καθετί που λέτε ή κάνετε…

Είτε αυτό αφορά την διαπαιδαγώγηση των παιδιών είτε το νοικοκυριό σας. Σέβεται τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείτε στην καθημερινότητά σας και δεν ψάχνει διαρκώς αφορμές για να σας βρει κάποιο κουσούρι. Καθώς είναι και η ίδια μητέρα γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο δύσκολος είναι αυτό ο ρόλος και πώς τα λάθη είναι μεγάλο και αναπόσπαστο κομμάτι της μητρότητας.

Ακολουθεί τις οδηγίες σας όταν προσέχει το εγγόνι της

Όταν προσέχει το εγγονάκι της δεν ξεχνάει ότι είναι το παιδί σας. Σέβεται και ακολουθεί τους κανόνες που έχετε θέσει μαζί με τον σύζυγό σας και δεν καταπατά τα όρια που έχετε επιβάλλει είτε πρόκειται για συμπεριφοριακά θέματα ή διατροφής. Με αυτό τον τρόπο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη σας και δεν ανησυχείτε πως θα γκρεμίσει σ’ ένα απόγευμα όσα έχετε με (πολύ!) κόπο χτίσει.

Advertisement

Δεν σας συγκρίνει με άλλες

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για μια μητέρα από το να συγκρίνει τον εαυτό της με άλλες μαμάδες. Είναι μια παγίδα στην οποία, δυστυχώς, όλες έχουμε πέσει, αλλά με δική μας ευθύνη. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλουμε να ακούσουμε από την πεθερά μας ότι η τάδε κάνει αυτό καλύτερα και η δείνα το άλλο. Η σωστή πεθερά ποτέ δεν πρέπει να σας κάνει να νιώθετε ανεπαρκής και ελαττωματική.

Δεν είναι παρεμβατική

Δεν παρεμβαίνει ούτε σε ό,τι αφορά το παιδί, αλλά ούτε και σε ό,τι αφορά τη σχέση σας με το παιδί της. Όπως στο τανγκό έτσι και μια σχέση θέλει δύο για να λειτουργήσει σωστά και όχι τρίτους. Κρατά την απόσταση που οφείλει από όσα συμβαίνουν στο σπιτικό σας και οι σποραδικές παρεμβάσεις της γίνονται πάντα με καλή πρόθεση.

Θέλει το καλό σας και σας το δείχνει έμπρακτα με τις συμβουλές και την πολύτιμη βοήθειά της, όταν της το ζητάτε. Είναι σαν να έχετε μια δεύτερη μάνα που ανησυχεί για εσάς και όταν χρειάζεστε καθοδήγηση είναι εκεί για να σας την δώσει.

Advertisement

Είναι στοργική απέναντί σας

Μπορεί να έχετε μια καλή πεθερά που πληρεί όλα τα παραπάνω όμως δεν είναι τόσο φιλική απέναντί σας και κρατάει απλά τους τύπους. Είναι αληθινή ευλογία ωστόσο, να έχετε μία ακόμη ζεστή αγκαλιά στη ζωή σας, ένα καταφύγιο. Έναν άνθρωπο, ο οποίος θα σας ακούσει και θα σας ενθαρρύνει με γλυκά και αληθινά λόγια.

Στις δυσκολίες βάζει… πλάτη

Στις δύσκολες στιγμές έχουμε ανάγκη όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται δίπλα μας. Αν η πεθερά σας τρέχει πρώτη να σας σηκώσει όταν έχετε πέσει, τότε δεν σας εκτιμά απλώς, αλλά σας αγαπάει πολύ και είναι αληθινός θησαυρός!

Δεν διστάζει να πάρει το μέρος σας όταν έχετε δίκιο

Δεν λέμε να πάει κόντρα στο παιδί της, αλλά να λειτουργήσει ως εξισορροπητικός παράγοντας όταν υπάρχουν τριβές. Αν έχετε δίκιο και σας το δίνει, τότε πραγματικά είστε πάρα πολύ τυχερή!

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement