Η Optima bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Advertisement

Το «πράσινο φως» για τη διαδικασία εισαγωγής των μετοχών της τράπεζας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Optima bank από την έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή αποτελεί σημείο «σταθμό» για την ιστορία της και ταυτόχρονα σημείο «εκκίνησης» για την επόμενη μέρα της τράπεζας.

Η Optima bank, τονίζεται στην ανακοίνωση, έχει διαγράψει σε σύντομο χρονικό διάστημα μια πρωτόγνωρα εντυπωσιακή πορεία στην τραπεζική αγορά, με πολλά επιτεύγματα στο ενεργητικό της. Σήμερα η τράπεζα διαθέτει ένα πανελλαδικό δίκτυο 27 καταστημάτων, αριθμεί πληθώρα βραβεύσεων και διακρίσεων, ενώ επενδύει συνεχώς σε τεχνολογίες αιχμής με σκοπό να προσφέρει τη βέλτιστη εξυπηρέτηση στους πελάτες της.

Advertisement

Στα 3,5 χρόνια λειτουργίας της, έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,3 δισ. ευρώ σε καταθέσεις, ενώ έχει στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα με χρηματοδοτήσεις επενδύσεων που υπερβαίνουν τα 1,8 δισ. ευρώ.

Η Optima bank είναι η πρώτη τράπεζα που θα διαβεί το κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά από 17 χρόνια, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πίστη της στη δυναμική του. Η κίνηση αυτή αποτελεί αναμφίβολα ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της.

Ο πρόεδρος της Optima bank κ. Γεώργιος Τανισκίδης, σημείωσε σχετικά με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης: «Ο επόμενος σημαντικός στόχος μας στην Optima bank, είναι η εισαγωγή της τράπεζάς μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αυτή η στρατηγική για εμάς απόφαση, θα υλοποιηθεί με τον τρόπο που έως σήμερα λειτουργούμε. Με σχέδιο, συνέπεια και σεβασμό στους πελάτες μας, στους εργαζομένους μας αλλά κυρίως στους παρόντες και μέλλοντες μετόχους μας. Οι άνθρωποι της Optima bank που συνέβαλαν στις μέχρι σήμερα επιτυχίες, είναι έτοιμοι να γράψουν το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς στην ελληνική τραπεζική αγορά.»

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement