Αιματοκύλισμα σε σχολείο των ΗΠΑ: 28χρονη σκότωσε τουλάχιστον 6 άτομα πριν πέσει νεκρή

Advertisement

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε χριστιανικό σχολείο στο Νάσβιλ. Η δράστις εξουδετερώθηκε μετά την επίθεση.

Τρεις μαθητές και τρεις ενήλικοι σκοτώθηκαν σήμερα, Δευτέρα (27/03) σε ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί των ΗΠΑ, από τα πυρά 28χρονης, η οποία στη συνέχεια έπεσε νεκρή από αστυνομικούς.

Ήταν 10:13 (τοπική ώρα) όταν η αστυνομία σήμανε συναγερμό στο Covenant School ύστερα από αναφορές για πυροβολισμούς.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και ζήτησαν από τους γονείς που έσπευσαν στο σημείο αγωνιώντας για την τύχη των παιδιών τους, να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας.

Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί
Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί 2023 JOHN AMIS/AP PHOTO

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νάσβιλ, Ρον Τόμας διευκρίνισε ότι την επίθεση εξαπέλυσε μια 28χρονη, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής, η οποία ήταν οπλισμένη με δύο επιθετικά τυφέκια και ένα περίστροφο.

Advertisement

Η ίδια περικυκλώθηκε από πέντε αστυνομικούς και έπεσε νεκρή από τα πυρά τους.

«Γνωρίζουμε τώρα ότι υπάρχουν τρεις μαθητές που τραυματίστηκαν θανάσιμα καθώς και τρεις ενήλικες μέσα στο σχολείο. Εργαζόμαστε για να αναγνωρίσουμε τις ταυτότητες των θυμάτων. Συμπεριλαμβανομένης της δράστιδος, συνολικά επτά άτομα σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του περιστατικού σήμερα το πρωί στο σχολείο», είπε ο Don Aaron του αστυνομικού τμήματος του Metro Nashville.

Στο συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο φοιτούν περίπου 200 μαθητές, ηλικίας έως και 12 ετών.

Advertisement
Το σχολείο Covenant όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί
Το σχολείο Covenant όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί 2023 JOHN AMIS/AP PHOTO

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θάνατος των τριών παιδιών διαπιστώθηκε στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Monroe Carell Jr, όπου και μεταφέρθηκαν μετά το περιστατικό.

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η ένοπλη επίθεση παραμένουν αδιευκρίνιστες στην παρούσα φάση.

Σύμφωνα με στοιχεία του Archive Gun Violence, πρόκειται για την 129η μαζική δολοφονία στις ΗΠΑ, τον τελευταίο χρόνο.

Advertisement
Πυροβολισμοί σε χριστιανικό σχολείο στο Νάσβιλ
Πυροβολισμοί σε χριστιανικό σχολείο στο Νάσβιλ AP

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νάσβιλ ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτηση στο Twitter ότι ανταποκρίθηκε στο σημείο και ότι υπάρχουν «πολλοί ασθενείς». Δεν διευκρίνισε εάν σκοτώθηκαν θύματα ή πόσοι μπορεί να τραυματίστηκαν.

Δεκάδες ένοπλες επιθέσεις καταγράφηκαν την προηγούμενη χρονιά σε σχολεία των ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με το CNN, αυτή είναι η 128η μαζική δολοφονία στις ΗΠΑ φέτος. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, ένας 18χρονος σκότωσε 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς σε σχολείο της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement