Ηλιούπολη: Στην ανακρίτρια ο 44χρονος προπονητής – Κατηγορείται για τον βιασμό 5 ανήλικων μαθητριών του

Advertisement

Μετά την τελευταία προθεσμία που έλαβε την Παρασκευή (24/03), ο 44χρονος προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικων αθλητριών θα βρεθεί σήμερα ενώπιον των ανακριτικών αρχών για την απολογία του.

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών θα βρεθεί σήμερα ο 44χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη που κατηγορείται για σεξουαλική βία σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε την Παρασκευή (24/3), νέα προθεσμία για την απολογία του.

Σε βάρος του προπονητή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίαση προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Στο βαρύτατο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του 44χρονου, πατέρα ενός ανήλικου αγοριού, περιλαμβάνονται φρικώδεις πράξεις που υπέστησαν οι πέντε καταγγέλλουσες ενόσω ήταν ανήλικες, αλλά και τον τρόπο που με την συναισθηματική χειραγώγηση και ψυχολογικούς εκβιασμούς των παιδιών κατάφερνε μέχρι τώρα ο κατηγορούμενος να συνεχίζει την δράση του.

Advertisement

Από τις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο όταν μηνύθηκε ο 44χρονος, φαίνεται πως ο προπονητής είχε σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο για να πετυχαίνει τον στόχο του.

Ο κατηγορούμενος κάνοντας μικρές αθλήτριες να αισθάνονται όμορφα με τους επαίνους του , μέσω “εξατομικευμένων’ πολύωρων προπονήσεων κατάφερνε τα ανήλικα θύματα του να υποκύπτουν στην θέληση του και στην συνέχεια με την συνεχή ψυχολογική πίεση να εξασφαλίζει όχι μόνο την σιωπή τους αλλά και την αίσθηση ενοχής που είχαν τα κορίτσια.

Όπως φέρεται να έχει καταγγελθεί, ο 44χρονος με απόλυτη σκληρότητα εκβίαζε ψυχολογικά τα παιδιά απειλώντας πως θα αυτοκτονήσει αν τον πρόδιδαν.

Advertisement

Ηλιούπολη: Αποκαλύψεις για τον προπονητή – Είχε εισβάλει στο σπίτι της συζύγου του με καραμπίνα

Ο κατηγορούμενος ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο μοτίβο για να προβαίνει στις ειδεχθείς πράξεις του, τις οποίες μάλιστα βιντεοσκοπούσε, οπτικό υλικό που εντοπίστηκε κατά την έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο συνάδελφος και φίλος του, Ιωάννης Χιωτάκης τόνισε ότι ο 44χρονος πολύ συχνά ανέβαζε στη μηχανή του ανήλικες αθλήτριες και κυκλοφορούσε ανοιχτά μαζί τους. Είχε κερδίσει τόσο πολύ την εμπιστοσύνη όλων που δεν χρειαζόταν να απομονώνεται με τα κορίτσια, αλλά γύρναγε στην Ηλιούπολη, πρωί, μεσημέρι, βράδυ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια γνώριζε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει πτυχίο προπονητή, αλλά δεν είχε διευκρινίσει εάν απέκτησε στην πορεία άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ή όχι.

Advertisement

Είχε εισβάλει στο σπίτι της συζύγου του με καραμπίνα

Έκανε, όμως, και μια άλλη αποκάλυψη που αφορά σε ένα σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Ο 44χρονος, ενώ βρισκόταν εν διαστάσει με τη σύζυγό του, είχε πάει στο σπίτι τους, είχε κάνει έναν άγριο καβγά, είχε σπάσει σχεδόν όλο το σπίτι και στη συνέχεια είχε ανέβει στην ταράτσα με μια καραμπίνα, την είχε βάλει κάτω από το πηγούνι του και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει και θα κάνει κακό.

«Από την πρώην γυναίκα του το έμαθα εγώ ότι πήγε μέσα στο σπίτι, τα έσπασε όλα και έφερε μαζί του και μία κυνηγετική καραμπίνα. Είχαν επιβληθεί ασφαλιστικά μέτρα, να μην πλησιάζει στα 300 μέτρα τη σύζυγό του. Μετέπειτα κάποιος έπρεπε να επέμβει, κάποιος να κοιτάξει. Δεν έπρεπε να συνεχίζει να προπονεί αθλητές ή να βρίσκεται σε οποιονδήποτε χώρο δικό μας. Είναι ντροπή» δήλωσε ο κ. Χιωτάκης.

Ο ίδιος έβλεπε συχνά τον 44χρονο να πηγαίνει είτε με το αυτοκίνητο του, είτε με τη μηχανή του, να παίρνει κορίτσι από τη σχολή, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα κορίτσια – θύματά του. «Πιστεύω ότι εάν πάει πιο πίσω το θέμα θα είναι και άλλα παιδιά. Εγώ γνωρίζω και τις περισσότερες αθλήτριες και μαθήτριες της σχολής» τόνισε.

Advertisement

Αίσθηση προκαλεί η δήλωσή του, ότι όταν θέλησε να ρωτήσει μια μητέρα θύματος, ποια είναι η σχέση της κόρης της με τον 44χρονο, εκείνη του επιτέθηκε. «Δήλωναν ότι τον ήξεραν και ότι δεν είναι πράγματα αυτά. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, έμπαινε στο σπίτι τους. Σαν άνθρωπος δεν μας είχε δείξει κάποιες ενδείξεις τέτοιας συμπεριφοράς, δηλαδή δεν μετακινούνταν κρυφά με τα κορίτσια. Γύρναγε στην Ηλιούπολη» σημείωσε. Μάλιστα, του είχε κάνει και συστάσεις αλλά ο ίδιος αρνήθηκε ότι υπάρχει κάτι κακό στη σχέση του με τα κορίτσια. Έδινε δε την εντύπωση ενός καλού οικογενειάρχη, καθώς είναι και πατέρας ενός εξάχρονου αγοριού.

Όσον αφορά στο πατάρι που είχε διαμορφώσει εντός της σχολής, ο κ. Χιωτάκης τόνισε: «Είχε διαμορφώσει έναν μικρό χώρο γύρω στα 15 τετραγωνικά και κάποια στιγμή που είχα επισκεφτεί τη σχολή τον ρώτησαν εάν μένει κάποιος στη σχολή. Μου λέει «όχι, δάσκαλε, δεν μένει κάποιος στη σχολή. Δυστυχώς μένω εδώ γιατί δεν έχω δυνατότητα να νοικιάσω κάποιο δικό μου σπίτι για οικονομικούς λόγους»«.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement