Moto GP, LeMans: 1-2 οι Lorenzo – Rossi, ταυτόχρονη πτώση Marquez & Dovizioso [video]

O Lorenzo κερδίζει και περνά πρώτος στο πρωτάθλημα, μετά την πτώση του Marquez.

Advertisement

Εκκινώντας από την pole position ο Lorenzo έκανε την τέλεια εκκίνηση και δεν ασχολήθηκε ποτέ ξανά με ό,τι συνέβαινε πίσω. Έχοντας πολύ σταθερό γυρολόγιο, με διακύμανση για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από 1’33”4 ως 1’33”7 άνοιγε διαρκώς διαφορά από το group των οδηγών που μάχονταν για τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου.

Οι δύο Ducatti ακολουθούσαν την Yamaha του Lorenzo. Αρχικά με τον Dovizioso μπροστά. Όταν ο Iannone πλησίασε οι δυό τους έδωσαν μια σύντομη μάχη και χωρίς απρόοπτα αυτή τη φορά όπως στην Αργεντινή που τράκαραν μεταξύ τους στην τελευταία στροφή, ο Iannone πέρασε 2ος, αφήνοντας στην 3η θέση τον Dovizioso με τον Marquez πέμπτο.

Ο Rossi είχε στο μεταξύ ένα επεισοδιακό πρώτο γύρο. Εκκινούσε 7ος, πήρε μία θέση αρχικά, μετά έχασε δύο. Αφού ξεμπέρδεψε με τους Pol και Aleix Espargaro και τον Bradley Smith, έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και άρχισε να πιάνει το group των διεκδικητών του βάθρου πίσω από τον Lorenzo.

Advertisement

Ενώ ήταν άνετα δεύτερος, ο Iannone έχασε το μπροστινό και έπεσε στην διπλή δεξιά Garage Vert, ενώ πολλές πτώσεις είχαμε και στις πιο πίσω θέσεις. Ο Rossi στο μεταξύ προσπέρασε σε δύο διαδοχικούς γύρους τον Marquez και τον Dovizioso και πήρε την δεύτερη θέση. Οι τρεις τους φαίνονταν ότι μας δώσουν μια συναρπαστική μάχη ως το τέλος, όμως στον επόμενο γύρο Marquez και Dovizioso έπεσαν στην ίδια στροφή, στο σικέιν Chemin aux Boeufs. Σε ένα στιγμιότυπο που έμοιαζε με χορογραφία. Τους χώριζαν μεν λίγα εκατοστά σε χρόνο και λίγα μέτρα σε απόσταση, αλλά δεν ήταν σε μάχη, ούτε υπό πίεση για προσπέρασμα. Απλώς έκαναν και ο δύο ταυτόχρονα το ίδιο λάθος χαρίζοντάς στις κάμερες το highlight του αγώνα (βλ. video κάτω).

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Vignales με την Suzuki. Για τον αναβάτη είναι το πρώτο βάθρο στην μεγάλη κατηγορία και για την Suzuki το πρώτο από το 2009.

πηγη:drive.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement