Μνήμες από το παρελθόν ξυπνά η αναβίωση της «τσιγαρίδας»
Advertisement Οι φωτιές ανάβουν. Τα καζάνια γεμίζουν με χοιρινό κρέας που το λίπος του υπερτερεί. Το νερό κοχλάζει ανεβάζοντας το λίπος στην […]
Advertisement Οι φωτιές ανάβουν. Τα καζάνια γεμίζουν με χοιρινό κρέας που το λίπος του υπερτερεί. Το νερό κοχλάζει ανεβάζοντας το λίπος στην […]
Advertisement Hortopita (χορτόπιτα) με μυρώνια, τσουκνίδα και λάπατα, τυρί φέτα, αυγό και ελαιόλαδο σε τραγανό φύλλο από σκληρό αλεύρι θα σερβίρει σε […]
Advertisement Να στρώσουν ….τραπέζι, με τους μικρούς θησαυρούς της Ευρώπης, που εντοπίζονται στην Ελλάδα και που είναι αδιαμφισβήτητης υψηλής διατροφικής αξίας και […]
Advertisement Έξι ελληνικές σαλάτες είναι στις πρώτες 50 θέσεις του πίνακα του Tasteatlas με τις 100 καλύτερες σαλάτες του κόσμου. Την πρώτη […]
Advertisement Το TasteAtlas ανακοίνωσε την λίστα με τα 50 καλύτερα φαγητά του 2022 και 4 ελληνικά πιάτα ψηφίστηκαν σε αυτή. Η ελληνική […]
Advertisement Από τη Δράμα έως το Ηράκλειο της Κρήτης, η ελληνική γαστρονομία βρέθηκε στο επίκεντρο δράσεων για την προβολή της χώρας σε […]
Advertisement Φανταστείτε έναν ονειρεμένο προορισμό, τον ήχο του ωκεανού, την μυρωδιά του δάσους συγκεντρωμένα σε ένα φλιτζάνι καφέ. Αυτό ακριβώς είναι η […]
Advertisement Η Θεσσαλονίκη η «πρώτη πόλη γαστρονομίας της Unesco στην Ελλάδα» φημίζεται για τα τέλεια γλυκά, τα πικάντικα σουτζουκάκια, το κρασί, τον […]
Advertisement Το λεπτό φύλλο του μπακλαβά τυλίγεται στο χέρι στα Ιωάννινα και «δένει» τις διαφορετικές γεύσεις της γέμισης σ’ ένα αρωματικό σύνολο […]
Advertisement Περίπου το 11% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή ο ένας στους δέκα ανθρώπους, νιώθει συχνά πόνους στην κοιλιά όταν τρώει φαγητό (περισσότερες […]
Τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός πως η οινοποίηση παρουσιάζει μια θεαματική τεχνολογική άνθηση επιτρέποντας τη δημιουργία εξαιρετικής ποιότητας κρασιών αλλά και οργανωμένες […]
Οι άνθρωποι έχουν πολλούς λόγους για τους οποίους ταξιδεύουν. Υπάρχει όμως μια παγκόσμια κοινότητα που αριθμεί περίπου 30.000 μέλη και ταξιδεύουν για […]
Υπάρχουν στιγμές που επισκεπτόμαστε εστιατόρια χωρίς πριν να έχουμε διαβάσει κριτικές ή να έχουμε πάρει συστάσεις από φίλους και σε αυτές τις […]
Οι μικροί Έλληνες οινοπαραγωγοί που διεκδικούν μια θέση στην παγκόσμια αγορά αλλά και στο τραπέζι κάθε ψαγμένου foodie. Το «Λημνιό» του Τάτση, […]
Για ένα έργο που, όπως αναφέρεται, θα βοηθήσει το ελληνικό κρασί και τις γηγενείς ποικιλίες να αναδειχθούν και να γίνουν γνωστές στο […]
Πρόκειται για ένα από τα πιο αρωματικά φρούτα του καλοκαιριού με υψηλή διατροφική αξία που ταιριάζει παντού, κι ένα μικρό μυστικό, αν […]
© Copyleft 2024 - Κοντολογίς