Σαν σήμερα 14 Μαΐου…

Advertisement

Το 1796 ο Βρετανός γιατρός Έντουαρντ Τζένερ, ο άνθρωπος που έθεσε με τη δουλειά του τα θεμέλια της επιστήμης της ανοσολογίας, δοκιμάζει για πρώτη φορά εμβόλιο κατά της ευλογιάς σε ένα 8χρονο αγόρι.

Το 1804 στις ΗΠΑ, οι Λιούις και Κλαρκ αναχωρούν από το Καμπ Ντιμπουά για το ιστορικό ταξίδι εξερεύνησης της Αμερικής δια ξηράς, κατά μήκος του ποταμού Μισούρι και με προορισμό τις ακτές του Ειρηνικού.

Το 1928 ιδρύεται η Τράπεζα της Ελλάδας. Πρώτος διοικητής αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Διομήδης.

Advertisement

Το 1955 η Τσεχοσλοβακία, η Ανατολική Γερμανία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σοβιετική Ένωση, η Αλβανία και η Βουλγαρία δημιουργούν το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, ως αντίπαλο δέος του ΝΑΤΟ.

Το 1944 γεννιέται ο Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός Τζορτζ Λούκας, ο άνθρωπος, που υπήρξε η κινητήριος δύναμη πίσω από πληθώρα δημοφιλών ταινιών, μεταξύ αυτών οι κινηματογραφικές συνέχειες του «Πολέμου των Άστρων» και της τριλογίας των ταινιών του «Ιντιανα Τζόουνς» που σκηνοθέτησε ο Σπίλμπεργκ.

Το 1952 γεννιέται ο Αμερικανός σκηνοθέτης και συγγραφέας Ρόμπερτ Ζεμέκις, ο οποίος υπέγραψε πολλές δημοφιλής ταινίες, μεταξύ αυτών, τα «Φόρεστ Γκαμπ», «Επιστροφή στο μέλλον ΙΙ-ΙΙΙ» και «Ποιος παγίδευσε το Ρότζερ Ράμπιτ;».

Advertisement

Το 1969 γεννιέται η Κέιτ Μπλάνσετ, αυστραλοαμερικανίδα ηθοποιός.

Το 1984 γεννιέται ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αμερικανός επιχειρηματίας, ο άνθρωπος που δημιούργησε το Facebook.

Το 1912 πεθαίνει ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ, ο διάσημος Σουηδός δραματουργός και πεζογράφος. Μεταξύ των πιο γνωστών του έργων ήταν η Δεσποινίς Τζούλια και ο Πατέρας.

Advertisement

Το 1987 πεθαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός Ρίτα Χέιγουορθ, κατά κόσμον Μαργαρίτα Κάρμεν Κανσίνο.

Το 1998 πεθαίνει σε ηλικία 83 ετών ο Φρανκ Σινάτρα, αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός.

Το 2015 πεθαίνει ο Ρίλεϊ Κινγκ, αμερικανός θρύλος του μπλουζ, γνωστότερος ως Μπι Μπι Κινγκ (B.B. King).

πηγη: flowmagazine

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement