Σαντορίνη: O δημοφιλέστερος ελληνικός προορισμός για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν

Advertisement

Η Σαντορίνη αναδείχθηκε ο δημοφιλέστερος ελληνικός προορισμός για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν μεταξύ των ξένων τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Trivago.

H έρευνα της διεθνούς μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών αφορούσε την ανάδειξη των δημοφιλέστερων ελληνικών προορισμών του καλοκαιριού, σύμφωνα με τις επιλογές των ξένων επισκεπτών.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, ανά αγορά, η Σαντορίνη είναι υψηλά στις προτιμήσεις των Ιταλών, των Βρετανών και των Γερμανών τουριστών. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας κατατάχθηκε η Κέρκυρα, η οποία βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις των Ιταλών, των Βρετανών και των Πολωνών και στην τρίτη θέση η Κρήτη, την οποία θα επιλέξουν περισσότερο οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Βρετανοί τουρίστες.

Advertisement

Η λίστα των 10 δημοφιλέστερων ελληνικών προορισμών συμπληρώνεται από τη Μύκονο, τη Ζάκυνθο, τη Σκιάθο, την Κω, την Κεφαλονιά, τη Θάσο και την Πάρο. Τη μεγαλύτερη προτίμηση βάσει της έρευνας, σε επίπεδο εθνικοτήτων, για διακοπές στη χώρα μας έδειξαν οι Ιταλοί με μέσο όρο διαμονής τις 9 ημέρες.

Ακολουθούν, οι Βρετανοί με 9 ημέρες διαμονής, οι Γερμανοί με 11 ημέρες, οι Σέρβοι με 10 ημέρες, οι Σουηδοί με 10 ημέρες, οι Γάλλοι με 10 ημέρες, οι Δανοί με 10 ημέρες, οι Πολωνοί με 9 ημέρες, οι Αυστριακοί με 10 ημέρες και οι Ρώσοι με 12 ημέρες.

Η έρευνα της Τrivago διεξήχθη για αναζητήσεις που έγιναν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 22 Μαΐου για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1ης Ιουνίου και 31ης Αυγούστου.

πηγη: kathimerini

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement