Τα οφέλη του να κοιμόμαστε γυμνοί

Advertisement

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, υποστηρίζεται πως ο «γυμνός» ύπνος έχει αρκετά οφέλη για την υγεία μας.  Το να κοιμόμαστε γυμνοί, βοηθάει αυτόματα στην μείωση του άγχους, την απώλεια βάρους, καλύτερη διάθεση και πιο ανεβασμένη σεξουαλική λίμπιντο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγάλετε τις πυτζάμες σας.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου η θερμοκρασία του σώματος πέφτει και αυτό μας βοηθάει στο να πέσουμε σε πιο βαθύ και ξεκούραστο ύπνο. Όμως, όταν φοράμε ζεστά ρούχα συν τα παπλώματα ή τα σεντόνια, τότε πολλές φορές το σώμα δεν αναπνέει κατάλληλα και πολλές φορές δεν κοιμόμαστε καλά, με αποτέλεσμα να ξυπνάμε πιο κουρασμένοι.

Δεδομένου ότι μόνο το 8% των ανθρώπων κοιμούνται γυμνοί, ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει τα οφέλη του «γυμνού» ύπνου. Αυτό μπορεί να ακούγεται παρατραβηγμένο, αλλά θα με θυμηθείτε το πρωί που θα ξυπνήσετε πιο φρέσκοι και ξεκούραστοι.

Advertisement

Έχοντας υπόψη ότι η ποιότητα του ύπνου είναι ευεργετική για τον εγκέφαλό σας, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι όταν κοιμάστε ο εγκέφαλος απομακρύνει τις τοξικές πρωτεΐνες από τους νευρώνες του,  που είναι υποπροϊόντα της νευρωνικής δραστηριότητας όταν είστε ξύπνιοι. Το σώμα σας μπορεί μόνο να αφαιρέσει επαρκώς αυτές τις τοξικές πρωτεΐνες, όταν έχετε επαρκή ποσότητα ύπνου.

Όταν δεν κοιμάστε ποιοτικά και βαθιά,  οι τοξικές πρωτεΐνες που παραμένουν στα κύτταρα του εγκεφάλου σας, καταστρέφουν με τον καιρό τους νευρώνες. Αυτό επιβραδύνει την ικανότητα να επεξεργάζονται πληροφορίες , σκοτώνοντας τη δημιουργικότητά σας, και μειώνει τη συναισθηματική νοημοσύνη σας. Επιπλέον, όταν είμαστε γυμνοί και κοιμόμαστε πιο βαθιά, μειώνονται και οι φορές που θα σηκωθούμε μέσα στο βράδυ.

Ας δούμε παρακάτω τα οφέλη που μας προσφέρει το να κοιμόμαστε γυμνοί.

Advertisement

Μειώνει το στρες

Όλοι γνωρίζουμε ότι η παρατεταμένη πίεση και το άγχος είναι άσχημο και φθείρει το πνεύμα και το σώμα. Καταστέλλει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και αυξάνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, προκαλεί κατάθλιψη και προκαλεί ακόμα και παχυσαρκία, όπως επίσης το άγχος ρίχνει τα επίπεδα της κορτιζόλης σας έξω από τα κανονικά όρια. Η σωστή ανάπαυση βοηθά στην αποκατάσταση των φυσιολογικών επιπέδων της κορτιζόλης και ο εγκέφαλος ανταπεξέρχεται καλύτερα στις πιέσεις και στη διαχείριση του άγχους.

Απώλεια βάρους

Το να κοιμόμαστε γυμνοί έχει πληθώρα από οφέλη. Ένα απ’ αυτά είναι η ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Ενώ κοιμάστε το σώμα όπως είπαμε ρίχνει την θερμοκρασία του, όμως παράλληλα ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σας, προσπαθώντας να κάψει λίπος και να μας κρατήσει ζεστούς. Από την καύση θερμίδων παράγεται θερμότητα και αυτό βοηθάει τον μεταβολισμό να λειτουργεί καλύτερα όλη την ημέρα. Επίσης, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος το οποίο είναι καλό για την καρδιά και τους μυς και οξυγονώνεται καλύτερα το σώμα. Η ποιότητα του ύπνου σας, αυξάνει την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης και της μελατονίνης, δύο εκ των οποίων έχουν οφέλη αντι-γήρανσης.

«Χτίζει» αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση δεν είναι μόνο να νιώθω καλά. Είναι ο πυλώνας της επιτυχίας. Ωθεί να δοκιμάσουμε νέα πράγματα, να νοιώσουμε σίγουροι για τον εαυτό μας  και να τα βρούμε μαζί του. Το να κοιμόμαστε γυμνοί βασικά, μας κάνει να νοιώθουμε πιο άνετα με το σώμα μας…  Εξοικειωνόμαστε καλύτερα, ντρεπόμαστε λιγότερο, αποκτάμε άνεση με το να είμαστε γυμνοί ακόμα και με τον σύντροφό μας, μας φέρνει πιο κοντά, τονώνει την σχέση μας και απελευθερώνεται η σεξουαλικότητά μας περισσότερο. Όπως αυξάνεται λοιπόν η εξοικείωση και η άνεση σας με το σώμα σας, το ίδιο κάνει και στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας.

Advertisement

Καλύτερη υγιεινή

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι με την σταθερή θερμοκρασία σώματος, δεν ιδρώνουμε το βράδυ και το σώμα μας «αερίζεται'», οξυγογώνεται καλύτερα και έτσι το πρωί σηκωνόμαστε φρέσκοι και καθαροί  χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε πάλι ντους.

Έτσι, από σήμερα το βράδυ πετάξτε πυτζαμούλες και όσοι πιστοί δοκιμάστε το… Στο κάτω κάτω θα γλιτώσετε και χρήματα από το να αγοράζετε πυτζάμες και έρχεστε ξανά σε επαφή με το σώμα σας. Τι καλύτερο και ειδικά τώρα που είναι και καλοκαίρι;

πηγη: flowmagazine

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement