Αντιμετωπίστε το στρες με άσκηση και διατροφή

Advertisement

Το στρες βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια. Ανεξάρτητα από το ποια είναι η πηγή του άγχους στη ζωή σας- εργασία, οικονομικά, οικογένεια, συνθήκες ζωής- το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζεται στην πράξη.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν προδιάθεση στο άγχος και γι’ αυτό θα έπρεπε να ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους όταν περνάνε στρεσογόνες περιόδους. Ο νους επηρεάζει το σώμα, αλλά και το σώμα επηρεάζει το νου. Δυναμώστε το σώμα σας όταν αισθάνεστε στρες και θα δείτε τον εαυτό σας να διαχειρίζεται το στρες πολύ πιο αποτελεσματικά.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Οι πικάντικες, αλμυρές και πικρές τροφές αυξάνουν το αίσθημα νευρικότητας και ανησυχίας, καθώς αυξάνεται η θερμότητα του σώματος, οπότε καλό είναι να αποφεύγονται.

Advertisement

Οι γλυκές και οι ξινές γεύσεις βοηθούν στο να κατευνάζουν και επαναφέρουν την ισορροπία. Τα φυσικά γλυκά φρούτα και λαχανικά είναι καλύτερη πηγή από τη σοκολάτα και το κέικ.

Πίνετε τσάι κύμινου. Είναι καλό για το στρες και την υπέρταση και μειώνει τον αέρα και τη φωτιά. Το τσάι με τζίντζερ και λεμόνι είναι επίσης πολύ καλό για την αντιμετώπιση του στρες.

Βάλτε μπαχαρικά στο φαγητό σας

Καρυκεύματα όπως το κύμινο, ο κόλιανδος και ο κουρκουμάς είναι πολύ ευεργετικά.
Η κιτρινόριζα βοηθά στην πρόληψη μολύνσεων, δερματικών παθήσεων που σχετίζονται με το στρες και επίσης τονώνει το κυκλοφοριακό σύστημα.

Advertisement

Χαλαρώστε το σώμα σας με μασάζ

Το μασάζ είναι πολύ ευεργετικό για τη μείωση του στρες στο σώμα.
Μασάζ με ζεστή σοκολάτα, με πουγιά, deep tissue μασάζ, ρεφλεξολογία- οποιαδήποτε θεραπεία και αν επιλέξετε θα νιώσετε αναγεννημένοι μετά την εμπειρία. Αναζωογονεί σώμα και πνεύμα. Αν βιώνετε έντονο στρες, μην το δείτε σαν πολυτέλεια. Είναι απαραίτητο.

Γιόγκα και αναπνοή κάνει θαύματα

Υπάρχουν πάρα πολλές ασκήσεις που συνιστώνται στην αντιμετώπιση του στρες. Η γιόγκα βοηθά το σώμα να αποβάλλει το γαλακτικό οξύ, που ίσως επίσης προκαλεί κόπωση.
Οι καλύτερες αναπνευστικές κινήσεις είναι η αναπνοή με εναλλαγή των ρουθουνιών, πρώτα με το αριστερό ρουθούνι και στη συνέχεια με το δεξί ρουθούνι.
Η αναπνοή με εναλλαγή των ρουθουνιών είναι μια εξαιρετική άσκηση για τη μείωση του στρες στο σώμα. Περίπου έξι με επτά κύκλοι καθημερινά, μπορούν επίσης να βοηθήσουν για ένα γαλήνιο ύπνο.

Αλλάξτε συνήθειες

-Προσπαθήστε να συγκεντρώνεστε σε ένα πρόγραμμα κάθε φορά. Η ενασχόληση συγχρόνως με πολλά πράγματα αυξάνει το στρες.

Advertisement

-Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να χρησιμοποιούν τα υπνοδωμάτιά τους και ως δωμάτια μελέτης. Το υπνοδωμάτιο θα πρέπει να είναι μόνο χώρος ύπνου.

-Κάντε τακτικά διαλείμματα από την εργασία σας, καθώς και από καταστάσεις που σας δημιουργούν στρες. Το σώμα και το μυαλό χρειάζονται ανάπαυση και ίαση πριν ασχοληθούν και πάλι με στρεσογόνες καταστάσεις

πηγη: flowmagazine

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement