Η μπίρα και οι 5 εναλλακτικές χρήσεις της

Advertisement

Μπίρα. Δροσίζει και ηρεμεί, τροφοδοτεί την κοινωνικότητα και δροσίζει το κάψιμο από πικάντικα τρόφιμα.  Σε ορισμένες περιπτώσεις επειδή η μπίρα έχει ξεθυμάνει δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάει χαμένη. Κρατήστε σημειώσεις διαβάζοντας παρακάτω τις εναλλακτικές χρήσεις της εντός και εκτός κουζίνας.

1. Τονώνει τα μαλλιά σας

Πάσχετε από άτονα μαλλιά; Αντί να πιείτε μια μπίρα, χρησιμοποιήστε την στο ξέβγαλμα των μαλλιών σας. Η βιταμίνη Β και τα φυσικά σάκχαρα στην μπίρα προσθέτουν λάμψη, ενώ παράλληλα δρα ως φυσική λοσιόν αυξάνοντας την ανθεκτικότητα και τη ζωτικότητα.

2. Αντιμετωπίστε τους επίμονους λεκέδες

Οι λεκέδες από καφέ ή τσάι φαίνεται εφικτό να απομακρυνθούν από την κουβέρτα σας, αλλά η μπίρα αποδεικνύεται το καλύτερο καθαριστικό. Δοκιμάστε μία μη-ορατή περιοχή πρώτα και αφήστε τη να στεγνώσει. Αν δεν έχει αλλοιωθεί το χρώμα, τότε αντιμετωπίστε την κηλίδα αμέσως.

Advertisement

3. Σβήστε μια φωτιά

Ποιος χρειάζεται την πυροσβεστική όταν έχετε μπίρα; Αστειεύομαι, προφανώς. Αν και σίγουρα δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο ένας πραγματικός πυροσβεστήρας, ένα κουτί ή ένα μπουκάλι μπίρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Λόγω της περιεκτικότητας νερού και πίεσης, μπορείτε να ανακινήσετε ένα κουτί ή ένα μπουκάλι και να απελευθερώσετε το υγρό στη φωτιά. Ενδείκνυται, πραγματικά μόνο για τις μικροσκοπικές πυρκαγιές όπως για παράδειγμα από χαρτί.

4. Μαλακώστε τα πόδια σας

Η μαγιά σε ένα ποδόλουτρο μαλακώνει το σκληρό δέρμα στο κάτω μέρος των ποδιών, ενώ η αλκοόλη δρα ως ένα φυσικό αντισηπτικό. Θα χρειαστείτε απλώς μια λεκάνη γεμάτη με ζεστό νερό και μισό μπουκάλι μπίρας για να φτιάξετε τη δική σας μεθυσμένη θεραπεία spa στο σπίτι.

5. Μαρινάρετε το κρέας σε μπίρα για ένα πιο υγιεινό γεύμα

Advertisement

Μία μελέτη στο περιοδικό Agricultural and Food Chemistry διαπίστωσε ότι το μαρινάρισμα χοιρινού στην μπίρα μειώνει τις καρκινογόνες ουσίες.

Όταν ψήνετε στη σχάρα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, εμφανίζονται δύο χημικές ενώσεις: οι ετεροκυκλικές αμίνες (HCAs) και οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH). Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι μαύρες μπίρες μειώνουν τους PAH κατά 53%.

πηγη: flowmagazine

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement