Γιατί το κρασί έχει καλύτερη γεύση όταν συνοδεύεται από τυρί

Advertisement

Γάλλοι ερευνητές ανακάλυψαν τον τρόπο να κάνει κάποιος ακόμη κι ένα φθηνό κρασί να έχει καλύτερη γεύση: προσθέτεις τυρί στο μενού.

Σύμφωνα με την έρευνα, ακόμη και να μυρίσεις τυρί πριν γευτείς ένα κρασί, δίνει καλύτερα αρώματα και γεύση στα λευκά και στα κόκκινα κρασιά.

Τα λιπαρά που περιέχονται στο τυρί Γκοργκονζόλα και γκριγιέρ, για παράδειγμα, αναδεικνύουν στο στόμα τις τανίνες του κρασιού.

Advertisement

Η έρευνα έγινε από το Κέντρο Γεύσης της πόλης Ντιζόν. Οι ερευνητές ρώτησαν 31 εξπέρ στο κρασί να δοκιμάσουν τέσσερα κόκκινα και λευκά κρασιά, διαφορετικών ποικιλιών.

Στη συνέχεια τους πρόσφεραν λίγα τυριά από αγελαδινό, πρόβειο και κατσικίσιο γάλα και τους ζήτησαν να  δοκιμάσουν τα κρασιά για μια δεύτερη φορά.

«Χάρη στην έρευνα που κάναμε ανακαλύψαμε ότι η αίσθηση ξινίλας σε ένα κρασί μπορεί να μειωθεί αν φάει κάποιος λίγο τυρί. Και τα τέσσερα τυριά που προτείναμε έδωσαν το ίδιο αποτέλεσμα», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Mara Galmarini. «Εν ολίγοις, αν έχει κάποιος στη διάθεσή του ένα πλατό με τυριά, κάθε κρασί θα αποκτήσει καλύτερη γεύση», κατέληξε.

πηγη:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement