Της δώρισε το συκώτι του και εκείνη του χάρισε μια ολόκληρη ζωή [εικόνες+βίντεο]

Advertisement

Όταν ο Κρίστοφερ Ντέμπσεϊ πήρε την απόφαση να προσφέρει το μισό του συκώτι σε μια παντελώς άγνωστη γυναίκα γνώριζε πολύ καλά πως θα ήταν μια εμπειρία που θα του άλλαζε τη ζωή.

Αυτό που δεν μπορούσε να γνωρίζει και να φανταστεί ο Αμερικανός πρώην πεζοναύτης ήταν ότι η γυναίκα που θα έσωζε θα γινόταν η σύντροφός του για το υπόλοιπο της ζωής τους.

ct-sta-frankfort-transplant-st-0303-20150302

Advertisement

Ο Κρίστοφερ Ντέμπσεϊ με την Χέδερ Κρούγκερ γνωρίστηκαν πριν από περίπου δύο χρόνια. Όταν πρωτομίλησαν για το μόσχευμα η Χέδερ ήταν σε σοβαρό στάδιο της ηπατικής νόσου και ήταν ήδη άρρωστη για περίπου δύο χρόνια.

Οι γιατροί, της είπαν ότι είχε 50% πιθανότητες να επιβιώσει για δύο ακόμη μήνες, αν δεν έκανε μεταμόσχευση.

Η οικογένειά της επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο για να σώσει τη ζωή της και να βρει έναν δότη σε μια χώρα, όπως οι ΗΠΑ, όπου υπάρχουν τουλάχιστον 119.000 άνθρωποι στη λίστα αναμονής για μόσχευμα.

Advertisement

Η τύχη της χαμογέλασε. Ο Κρίστοφερ άκουσε τυχαία έναν συνάδελφό του να μιλάει για μια ξαδέλφη του. «Άκουσα έναν συνάδελφο να λέει ότι μια ξαδέλφη του χρειάζεται μεταμόσχευση ήπατος. Σκέφτηκα τον εαυτό μου γιατί θα ήθελα κάποιος να βοηθήσει και μένα ή την οικογένειά μου σε μια παρόμοια κατάσταση», δήλωσε ο κ. Ντέμπσεϊ στο BBC.

liver-doner-today-tease-1-160108_203bec6f4e4ba820c4a6ed2f5d9217f4today-inline-large

Μετά από ένα ειδικό τεστ ο 38χρονος ανακάλυψε ότι θα μπορούσε να είναι γίνει δότης για την ξαδέλφη του συναδέλφου του, Χέδερ Κρούγκερ.

Advertisement

Το ζευγάρι μίλησε για πρώτη φορά το Φλεβάρη του 2015 τηλεφωνικά με την 27χρονη τότε Χέδερ να μην μπορεί να πιστέψει ότι βρέθηκε κάποιος δότης που θα της χάριζε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν από κοντά και βγήκαν για φαγητό. Ο Κρίστοφερ κέρασε τότε την Χέδερ. Το ζευγάρι άρχισε να περνάει πολλές ώρες μαζί μέχρι την εγχείρηση και αργότερα ήρθαν ακόμη πιο κοντά.

«Ήμουν σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά στην εγχείρηση», είπε ο κ. Ντέμπσεϊ, «Είχα λίγο άγχος, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος κάτι να πάει στραβά. Ωστόσο, σε καμία στιγμή δεν το μετάνιωσα», πρόσθεσε.

Advertisement

Οκτώ μήνες μετά την εγχείρηση ο Κρίστοφερ έκανε πρόταση γάμου στην Χέδερ και τελικά παντρεύτηκαν 19 μήνες μετά τη μεταμόσχευση. «Η συγκίνηση στο γάμο δεν περιγράφεται, ιδίως από την πλευρά της Χέδερ και της οικογένειάς της. Από την άλλη εγώ ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγα σε γάμο όταν συμφωνούσα να δωρίσω το μισό μου συκώτι. Είναι απίθανο!»

πηγη

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement