Περίπτερα… νέας γενιάς με υπηρεσίες ΔΕΚΟ και τραπεζών

Αλλάζουν για να μη βάλουν «λουκέτο»

Advertisement

Στη «νέα γενιά» περιπτέρων φαίνεται πως θα αναγκαστούν σιγά-σιγά να μπουν οι περιπτεράδες της χώρας, για να μην καταλήξει η επιχείρησή τους να βρεθεί ανάμεσα στα 3.000 περίπτερα που έκλεισαν τα τελευταία πέντε χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Ενα μήνα σχεδόν μετά την υπογραφή του συνδικάτου περιπτερούχων με τις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς για τοποθέτηση μηχανήματος POS αλλά και την προοπτική αργότερα να λειτουργούν ως «μικρά» παραρτήματά τους και να εξυπηρετούν πελάτες με πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ και άλλες υπηρεσίες, κάνει ως επί το πλείστον ιδιοκτήτες και υπαλλήλους περιπτέρων να αγχώνονται και να είναι επιφυλακτικοί προς το παρόν για το εν λόγω εγχείρημα.

Μπορεί να μην υπάρχει προς το παρόν υποχρεωτικότητα στα περίπτερα να τοποθετήσουν μηχάνημα POS αλλά αν τελικά ο νόμος ψηφιστεί, θα πρέπει να το βάλουν από 1-1-2017.

Advertisement

Στην Αττική και συγκεκριμένα στα πολυσύχναστα από τουρίστες σημεία υπάρχουν πάνω από μια δεκαετία μηχανήματα που κάνουν πιστωτικές συναλλαγές.

«Εγώ έχω από το 2002 μηχάνημα πιστωτικών καρτών γιατί είμαι κοντά στην Ακρόπολη, σημείο που εξυπηρετεί κυρίως τουρίστες. Φτάσαμε Οκτώβρη και το χρησιμοποίησα όλο το καλοκαίρι 20 φορές για Ελληνες» είπε στον Ελεύθερο Τύπο ο πρόεδρος του Σωματείου Περιπτερούχων Αθηνών και της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας, Θοδωρής Μάλλιος, ενώ τονίζει πως από τα 18.000 ευρώ που έκανε φέτος στο μηχάνημα, μόνο τα 100 αντιστοιχούσαν σε χρήματα Ελλήνων.

Πάντως, μέσα στα σχέδια της συμφωνίας, προσφέρεται και η δυνατότητα να προμηθεύεται o κόσμος από τα περίπτερα μέσω VivaWallet εισιτήρια για θέατρο, σινεμά, συναυλίες και αθλητικές διοργανώσεις, όπως αντίστοιχα θα μπορεί να παραλαμβάνει ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.

πηγη

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement