Ντοκιμαντέρ 10 ωρών για τον Μάικλ Τζόρνταν

Advertisement

Ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας δέκα ωρών για εκείνους που δεν χορταίνουν να παρακολουθούν πλάνα του Μάικλ Τζόρνταν, σχεδιάζει να δημιουργήσει το NBA, σε συνεργασία με την εταιρεία Creative Artists Agency (CAA).

Η παραγωγή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ενώ σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, στην ταινία θα «ξετυλίγεται» κυρίως η ζωή του κορυφαίου καλαθοσφαιριστή, στα μέσα και τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Το ντοκιμαντέρ θα καλύψει την πρώτη αποχώρηση του Τζόρνταν από το μπάσκετ και τη στροφή του προς το μπέιζμπολ το 1993, τη δολοφονία του πατέρα του και την επιστροφή στην καλαθοσφαίριση το 1995, όταν και είπε τη φράση «I’m back», πριν κατακτήσει -για δεύτερη φορά- τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα με τους Chicago Bulls.

Advertisement

Επικεφαλής της ομάδας παραγωγής είναι ο 61έτων, βραβευμένος με Έμμυ παραγωγός ταινιών Μάικλ Τόλιν.

Ο 53χρονος Τζόρνταν, σήμερα ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ Σάρλοτ Χόρνετς, γεννήθηκε το 1963 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Υπήρξε ένας εκπληκτικός αθλητής με απαράμιλλο συνδυασμό αθλητικών, ψυχικών και ηγετικών ικανοτήτων. Συγκαταλέγεται στους πιο αναγνωρίσιμους αλλά και πιο πλούσιους αθλητές παγκοσμίως όλων των εποχών και από όλα τα αθλήματα.

Advertisement

Πέρα από τα έξι πρωταθλήματα που κατέκτησε με τους Chicago Bulls, στους οποίους αγωνίστηκε για σχεδόν όλη του την καριέρα, αναδείχθηκε 10 φορές πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ, έλαβε πέντε βραβεία MVP του πρωταθλήματος, ενώ ψηφίστηκε έξι φορές ως ο κορυφαίος παίκτης των τελικών του NBA.

Τερμάτισε οριστικά την καριέρα του το 2003, στα 40 του χρόνια, ως παίκτης των Wasington Wizards.

πηγη:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement