Πώς θα ανεβοκατεβαίνουν στο μέλλον τα παράθυρα των αυτοκινήτων;

Advertisement

Η τάση που επικρατεί στο σχεδιασμό των εσωτερικών των αυτοκινήτων είναι η δραστική μείωση των διακοπτών, καθώς πολλές από τις λειτουργίες που εξυπηρετούσαν πλέον εκτελούνται μέσω των οθονών αφής.

Η ενεργοποίηση γίνεται όπως στα smartphones, με τις κινήσεις των δακτύλων, ενώ σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται πιο προσιτό και για αυτό και πιο δημοφιλές το interface -η διεπαφή αν θέλουμε να χρησιμοποποιήσουμε τον ελληνικό όρο- επικοινωνίας μέσω χειρονομιών, που πλέον είναι διαθέσιμο π.χ στο ανανεωμένο VW Golf.

Αν κάποιοι διακόπτες εξακολουθούν να ανθίστανται στον εξοστρακισμό τους από τις καμπίνες των αυτοκινήτων μας είναι αυτοί για τα ηλεκτρικά παράθυρα, αν και μάλλον δεν θα μείνουν για πολύ καιρό ακόμα στη θέση τους.

Advertisement

Πως όμως θα ανοιγοκλείνουμε τα παράθυρα αν καταργηθούν;

Με βάση μιας πατέντα που κατέθεσε η Honda η επόμενη γενιά παραθύρων θα είναι «έξυπνη», καθώς θα αναγνωρίζει την αφή και θα ενεργοποιείται με την κίνηση του χεριού.

Έτσι για να κατεβάσει κανείς το παράθυρο θα πρέπει απλά να ακουμπήσει το δάχτυλό του σε αυτό και να το σύρει προς τα κάτω, ενώ προκειμένου να ανέβει θα πρέπει να γίνει η αντίστροφη κίνηση.

Μάλιστα αν η κίνηση είναι απότομη τότε το παράθυρο θα τερματίζει, ενώ αν το δάχτυλο μένει σταθερό μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί πόσο θα κατέβει. Ή θα ανέβει.

Advertisement

Το μόνο ερώτημα είναι αν το παράθυρο έχει κατέβει τελείως και έχει μπει μέσα στην πόρτα που θα ακουμπά κανείς το δάχτυλό του για να το ανεβάσει, αλλά είμαστε βέβαιοι πως οι Ιάπωνες θα έχουν βρει λύση και για αυτό.

πηγη:cnn.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement