Τζορτζ Μάικλ: Οι δωρεές εκατομμυρίων χωρίς κανείς να το γνωρίζει

Advertisement

Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν για τον Τζορτζ Μάικλ φαίνεται ότι είναι η έντονη φιλανθρωπική δράση του για την οποία ο ίδιος δεν ήθελε να μιλά και συχνά απαιτούσε άκρα μυστικότητα γι΄ αυτήν.

Ομως, πλέον μετά θάνατον όλα αρχίζουν να βγαίνουν στο φως.

Δεν ήταν μόνο οι δωρεές εκατομμυρίων σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, ιδιαίτερα εκείνουν που καταπολεμούν τον καρκίνο και το AIDS εξαιτίας τον οποίων έχασε την μητέρα του και τον πρώτο έρωτα της ζωής του.

Δεν ήταν μόνο η συμμετοχή φιλανθρωπικές πράξεις για καλούς σκοπούς, όπως το θρυλικό «Do they know it’s Christmas» για την καταπολέμηση της πείνας στην Αιθιοπία.

Advertisement

Ηταν για παράδειγμα το φιλοδώρημα των… 6.000 δολαρίων σε μία σερβιτόρα όταν έμαθε ότι αυτή θέλει να γίνει νοσοκόμα.

Ή η αποκάλυψη ότι όταν μια παίχτρια τηλεπαιχνιδιού απέτυχε να συγκεντρώσει 15.000 λίρες που χρειαζόταν για μία εξωσωματική, επικοινώνησε ο ίδιος με την παραγωγή, ώστε να μπουν μυστικά τα χρήματα στο λογαριασμό της…

Ηταν η ιδιωτική συναυλία που έδωσε στις νοσοκόμες όπου έζησε τις τελευταίες ημέρες η μητέρα του για να τις ευχαριστήσει για τη φροντίδα τους.

Advertisement

Ή ακόμη η παραχώρηση των δικαιωμάτων του «Jesus to a child» για την κάλυψη των αναγκών συμβουλευτικής γραμμής για παιδιά και εφήβους.

Ηταν όλα αυτά που έρχονται σιγά σιγά στο φως από μεμονωμένους ανθρώπους ή οργανισμούς και φορείς που νιώθουν πλέον την ανάγκη να τον ευχαριστήσουν για όσα έπραξε για αυτούς εν ζωή χωρίς κανείς να τα γνωρίζει…

πηγη:imerisia.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement