Η Sauber παρουσίασε το μονοθέσιο της για το 2017 [εικόνες]

Advertisement

Η «καυτή» εβδομάδα για τη Formula 1 ξεκίνησε σήμερα, με τις παρουσιάσεις των περισσότερων νέων μονοθεσίων να διαρκούν μέχρι και την Κυριακή, αν εξαιρέσουμε το Σάββατο όπου δε θα έχουμε κανένα «τράβηγμα σεντονιού».

Η Williams έκανε την αρχή και μας έδειξε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από την FW40, όμως σήμερα είναι η σειρά της Sauber.

Η ελβετική ομάδα αποκάλυψε πριν από λίγο τις πρώτες φωτογραφίες της C36, ένα μονοθέσιο με το οποίο ελπίζει πως θα βρεθεί ξανά στο μέσον του grid, μιας και πέρυσι ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 10η θέση της βαθμολογίας, με μόλις 2 βαθμούς.

Advertisement

Το νέο της «όπλο» είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους νέους κανονισμούς, παρουσιάζοντας διαφορές σε σημεία κλειδιά.

Η εμπρός πτέρυγα είναι μεγαλύτερη, ωστόσο τα στοιχεία της είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα υπάρξουν αλλαγές μέχρι τον πρώτο αγώνα, στις 26 Μαρτίου.

sauber-2-800x

Advertisement

Το ρύγχος του αυτοκινήτου δεν δείχνει αλλαγμένο, ενώ η εμπρός ανάρτηση παραμένει push-rod, με τα brake ducts να παραμένουν σχεδόν ίδια.

Πηγαίνοντας προς τα πίσω, τα bargeboards είναι πολύ μεγαλύτερα, λόγω των νέων κανονισμών, συμβάλλοντας έτσι στην παραγωγή επιπλέον κάθετης δύναμης.

Οι εισαγωγές αέρα στα sidepods εξακολουθούν να έχουν τριγωνικό σχεδιασμό, με τα στοιχεία γύρω από αυτά να έχουν διαφορές σε σχέση με πέρυσι, με ένα μικρό οριζόντιο πτερύγιο να φαίνεται πάνω από το μέσον του κάθετου στοιχείου, ενώ στην εσωτερική πλευρά υπάρχουν δύο οριζόντια στηρίγματα.

Advertisement

sauber-3-758

Τα στηρίγματα των καθρεπτών παρουσιάζουν ελάχιστες αλλαγές, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για την εισαγωγή αέρα πάνω από το κεφάλι του οδηγού, η οποία πλέον διχοτομείται.

Και πάλι βλέπουμε 4 οπές -όπως και πέρυσι-, όμως ο διαχωρισμός είναι πολύ διαφορετικός. Εντελώς διαφορετικό και το κάλυμμα του κινητήρα, με την επιστροφή του «shark fin» να είναι εμφανής, αφού το επιτρέπουν οι κανονισμοί.

Advertisement

Η πίσω πτέρυγα είναι πιο φαρδιά και χαμηλή, όπως προστάζουν οι κανονισμοί του 2017, με τα endplates να είναι διαφορετικά κυρίως στο κάτω μέρος, όπου οι διατρήσεις είναι πλέον μόνο τρεις.

Την ίδια ώρα, το επάνω flap έχει σχηματισμό «V» στο κέντρο, κάτι που δεν βλέπαμε πέρυσι.

Πέρα από τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου, οι Ελβετοί θα τρέξουν με νέα χρώματα, καθώς το λευκό είναι πολύ πιο έντονο φέτος, με τις χρυσές λεπτομέρειες να πλαισιώνουν το μπλε και το λευκό, κυρίως στο εμπρός μέρος, στους καθρέφτες και στην περιοχή του κινητήρα.

Advertisement

Το οδηγικό δίδυμο του 2017 αποτελείται από τους Marcus Ericsson και Pascal Wehrlein.

sauber-5-758

πηγη:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement