F1: Ο Hamilton πιο γρήγορος την πρώτη μέρα στις δοκιμές της Βαρκελώνης

Advertisement

Παίρνοντας το απόγευμα τη σκυτάλη από τον team-mate του, τον Valtteri Bottas –που ήταν 2ος το πρωί– o Lewis Hamilton πέτυχε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, 1’ 21” 765, φορώντας τα Pirelli με τη μαλακή (soft) γόμα.

Ο Βρετανός ξεκίνησε το απόγευμα με ένα κάλυμμα κινητήρα που είχε «φτερό καρχαρία» αντίστοιχο με αυτό των άλλων ομάδων.

Όμως τον καλύτερο χρόνο του τον πέτυχε με το κάλυμμα που είχαμε δει στην παρουσίαση της Mercedes W08.

Advertisement

Λίγο αφότου ο Hamilton σημείωσε το χρόνο του, ο Vettel έκανε ένα γύρο μόλις 0,113” πιο αργό, φορώντας τα λάστιχα με τη σκληρότερη, μεσαία (medium) γόμα.

Ο χρόνος αυτός ήταν αρκετός για να κατατάξει τον Γερμανό με τη Ferrari στη 2η θέση της ημέρας.

Πέρα από τον καλύτερο χρόνο όμως, η Mercedes έκανε και τους περισσότερους γύρους τη Δευτέρα, με τον Hamilton να προσθέτει άλλους 73 στους 79 που είχε συμπληρώσει ο Bottas το πρωί.

Advertisement

Το σύνολο για την ομάδα ήταν 152 γύροι.

Η Ferrari και η Williams επίσης πέρασαν τους 100 γύρους, συμπληρώνοντας 128 και 103 αντίστοιχα.

Ο Felipe Massa (Williams) ήταν τελικά 3ος σε χρόνο, σημειώνοντας ένα 1’ 22” 076 με τα μαλακά λάστιχα – μόνο 0,311” πίσω από τον Hamilton με την ίδια γόμα.

Μια προσπάθεια με τα μαλακά λάστιχα, μισή ώρα πριν τη λήξη των δοκιμών, ανέβασε τον Kevin Magnussen με τη Haas στην 4η θέση της κατάταξης, 1,129” πίσω από τον πρώτο.

Advertisement

Μια αντίστοιχη τελική προσπάθεια με τα ίδια λάστιχα, έφερε τον Daniel Ricciardo με τη Red Bull μόλις 0,032” πίσω από το Δανό, στην 5η θέση.

Μετά από ένα απογοητευτικό πρωινό, όπου ένας χαλασμένος αισθητήρας κι ένα πρόβλημα με την μπαταρία περιόρισαν τον Ricciardo σε μόλις 4 γύρους με τη νέα RB13, ο Αυστραλός είχε ένα πιο ομαλό απόγευμα όπου συμπλήρωσε τελικά 50 γύρους.

Ο Sergio Perez ήταν τελικά 7ος με τη Force India, παρότι έχασε μεγάλο μέρος του απογεύματος λόγω σπασμένης εξάτμισης.

Advertisement

Τον ακολούθησαν στην κατάταξη ο Carlos Sainz (Toro Rosso) κι ο Nico Hulkenberg (Renault).

Ο Fernando Alonso, που κατάφερε να κάνει 29 γύρους μετά τη διαρροή λαδιού στη McLaren το πρωί, πήρε τη 10η θέση με χρόνο 1‘ 24” 852, τρία δευτερόλεπτα πίσω από τον Hamilton.

O Ισπανός είδε και τον κινητήρα του να κάνει shut-down πριν καταφέρει τελικά να σημειώσει χρόνο, 80 λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης ημέρας δοκιμών για το 2017.

Advertisement

Ο Marcus Ericsson με τη Sauber ήταν ο πιο αργός απ’ όλους, πάνω από 5” πίσω από τον πρώτο.

πηγη:drive.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement