Νάξος: Μαθητές προσέφεραν δώρα για το Πάσχα στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου [εικόνες]

Advertisement

Δώρα αγάπης και προϊόντα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στα παιδιά της Κιβωτού του κόσμου προσέφεραν μικροί μαθητές από αγροτικές οικογένειες του νησιού, για το φετινό Πάσχα.

Λαμπάδες, πασχαλινά αυγά και παιχνίδια, αλλά και κατσικάκια από την Ορεινή Νάξο, πεντανόστιμη γραβιέρα και τις φημισμένες πατάτες Νάξου.

Ότι δηλαδή χρειάζονται τα παιδιά για να βιώσουν το θαύμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου

Advertisement

kivotos504

Η ιδέα γεννήθηκε στα σχολεία του νησιού από τους ίδιους τους μαθητές.

Πρότειναν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Σ. Νάξου, να προσφέρουν τοπικά προϊόντα και δώρα στα παιδιά της Κιβωτού, καθώς αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η προσφορά και η αλληλοβοήθεια, είναι επιβεβλημένες πράξεις ανθρωπιάς.

Advertisement

Η ιδέα τους βρήκε άμεση ανταπόκριση κι έτσι τα παιδιά οργάνωσαν το ταξίδι τους στην Αθήνα, όπου εκτός από τα δώρα και τα τοπικά προϊόντα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα συνομήλικα παιδιά της Κιβωτού, να παίξουν μαζί τους και να αναπτύξουν σχέσεις πραγματικής φιλίας για το μέλλον.

Μάλιστα οι μαθητές της Νάξου κάλεσαν τα παιδιά της Κιβωτού στο νησί τους το καλοκαίρι για να τα φιλοξενήσουν, και να τους γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου τους.

kivotos503

Advertisement

Στην όμορφη γιορτή εκπρόσωποι της ΕΑΣ Νάξου ανακοίνωσαν την μόνιμη υποστήριξη της Κιβωτού με τρόφιμα που σιτίζει καθημερινά 500 παιδιά.

Η Πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή δήλωσε: «Ήταν πολύ συγκινητικό που ήρθαν τα παιδιά από τόσο μακριά και έκαναν όλη αυτή την προσπάθεια για να δώσουν αυτά τα δώρα και τα τρόφιμα που θα μας στείλουν τα παιδιά μας εδώ Εννοείται ότι χαίρονται πάρα πολύ που έχουν δίπλα τους και άλλους ανθρώπους και ειδικά παιδάκια πιστεύω ότι σε δύσκολους καιρούς η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι αυτά που μετράνε περισσότερο και πραγματικά τα χρειαζόμαστε όλοι για να μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

kivotos501

Advertisement

Τέλος ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης δήλωσε: «Δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο. Να ανταποκριθούμε στην επιθυμία των παιδιών μας. Να προσφέρουμε αγάπη, δώρα και τοπικά προϊόντα από την Νάξο αυτές τις άγιες μέρες στην αγαπημένη οικογένεια της Κιβωτού του Κόσμου, που στηρίζει με πολλούς τρόπους πάνω από 500 παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα. Θαυμάζουμε το έργο του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας και όλων των ανθρώπων της Κιβωτού και δεσμευόμαστε ότι και στο μέλλον θα είμαστε δίπλα τους με όποιον τρόπο μπορούμε. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.»

πηγη:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement