Αποζημιώθηκε πρώην υπάλληλος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που εμφάνισε καρκίνο

Advertisement

Την αποζημίωση ενός πρώην υπαλλήλου εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος εμφάνισε καρκίνο καθώς επί 15 χρόνια μιλούσε περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα στο υπηρεσιακό του τηλέφωνο, αποφάσισε ιταλικό δικαστήριο, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της χρήσης κινητού τηλεφώνου και της ασθένειας.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι θα πρέπει να καταβληθεί αποζημίωση στον ενάγοντα Ρομπέρτο Ρομέο από το Ιταλικό Ίδρυμα Εργατικών Ατυχημάτων.

«Η απόφαση αυτή αναγνωρίζει την σχέση ανάμεσα σ’ αυτή την περίπτωση καρκίνου του εγκεφάλου και την χρήση κινητού τηλεφώνου», τόνισαν οι δικηγόροι του Ιταλού πρώην υπαλλήλου της εταιρίας Telecom.

Advertisement

Ο ίδιος ο Ρομέο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι «επί σειρά ετών έκανε συνεχή επαγγελματικά τηλεφωνήματα, διάρκειας ενός τετάρτου ή και είκοσι λεπτών».

Το 2010 του διαγνώσθηκε καλοήθης όγκος στο δεξί αυτί και υπεβλήθη σε ιατρική επέμβαση.

Η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, αλλά έχασε την ακοή από το δεξί αυτί, διότι του αφαιρέθηκε το ακουστικό νεύρο.

Advertisement

Οι δικηγόροι του Ρομέο ζητούν τώρα από το ιταλικό κράτος να εγκρίνει ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τους κινδύνους από την υπερβολική χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Δημιούργησαν παράλληλα τον ιστότοπο neurinoma.info, στον οποίο έχουν αναρτήσει όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει.

«Οι πιο ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, σε ό,τι αφορά τυχόν κινδύνους από υπερβολική χρήση κινητού, είναι τα παιδιά και οι έγκυες γυναίκες», δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος Στέφανο Μπερτόνε.

πηγη:ethnos.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement