«Να τους αγαπάτε ρε τους διπλανούς σας» – Ο Δημήτρης Κοτταρίδης έγραψε κάτι πολύ ωραίο στο Facebook

Advertisement

Το παρακάτω κείμενο, δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κοτταρίδης. Το δημοσιεύουμε χωρίς κάποιο σχόλιο, αφού ο ίδιος τα λέει όλα και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:

«Σταματάς να πας στο περίπτερο. Στη διπλανή στάση ευγενέστατος και αξιοπρεπέστατος παππούς με το φθαρμένο σακάκι του…

«Νεαρέ μπορείς να με πας μέχρι την πλατεία γιατί έχασα το λεωφορείο; » Η πρώτη αντίδραση…»Ξέρετε, στρίβω εδώ»… Μέχρι να ψωνίσεις έχεις περισσότερες τύψεις από εγκληματία πολέμου… «Να σας πάω ελάτε… » Μπαίνει σιγά με μια μικρή σακούλα από τον φούρνο στο αμάξι με χιλιάδες ευχές…

Advertisement

Τον λένε και αυτόν Δημήτρη. Είναι 65. Μοιάζει μεγαλύτερος. Στο δρόμο κλαίει με αναφιλητά. Έχασε τον γιο του πριν 15 μέρες σε τροχαίο. Ντιλίβερι στον Πειραιά. Είναι μόνος. Κάθε μέρα περπατά μέχρι την εκκλησία για να ανάψει κερί. Δούλευε στο δημόσιο. Παίρνει 420 ευρώ σύνταξη. Το παιδί του το κήδεψε με έρανο. Δεν θέλει λεφτά.

Τελικά τον αφήνω έξω από το σπίτι του. Φτωχικό. Μετακόμισε πριν δύο χρόνια όταν πέθανε η γυναίκα του. Με χίλια ζόρια δέχεται να του δώσω μια σακούλα με λίγο γάλα και κάτι τυριά που είχα πάρει νωρίτερα.

Φεύγει βουρκωμένος με χιλιάδες ευχές και με αφήνει περισσότερο βουρκωμένο από αυτόν… Σκέφτομαι τη ζωή μου…τον γιο μου… τον πατέρα μου… Πάω να πιω ένα καφάσι μπύρες. Να τους αγαπάτε ρε τους διπλανούς σας. Και τους πιο πέρα… πάντα… χωρίς ενδοιασμούς… Με όλη σας την καρδιά. Αυτά…»

πηγή:facebook.com/kottaridis.dimitris

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement