Υπ. Υποδομών: Επιτροπή διερεύνησης για τη βλάβη στις σήραγγες των Τεμπών

Τη συγκρότηση επιτροπής διερεύνησης, η οποία θα εξετάσει τα αίτια της βλάβης στο κύκλωμα αδιάλειπτης παροχής (UPS) στο κεντρικό κτήριο ελέγχου των σηράγγων των Τεμπών, αποφάσισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, στο μέτρο που διαπιστωθούν λάθη ή παραλείψεις θα κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις διαδικασίες.

Η βλάβη είχε ως αποτέλεσμα την πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα Σκοτίνα – Ευαγγελισμός του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ τη Δευτέρα, καθώς έκλεισαν και οι τρεις σήραγγες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, η κυκλοφορία διεκόπη στις 15.00, ενώ η βλάβη αναμενόταν να αποκατασταθεί αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Το υπουργείο επέρριψε ευθύνες στην Παραχωρησιούχο Εταιρεία, καταλογίζοντάς της ότι δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για το συμβάν, μέσω της οποίας να ενημερώνεται το κοινό και να ζητείται συγγνώμη από τους οδηγούς.

Επιπλέον εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών.

Νωρίτερα, η υπεύθυνη τύπου της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» Ειρήνη Ζαβρίδου ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε γύρω στις 16.00, με αποτέλεσμα να δοθεί η εντολή για το κλείσιμο των σηράγγων για προληπτικούς λόγους.

Μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης από το αρμόδιο συνεργείο η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στην παλιά εθνική οδό.

πηγη:naftemporiki.gr

Δείτε και αυτά: